Jun u Beogradu 2023

Premijera novog leta, tradicionalno obeležavanje Vidovdana, specijalni događaji i omiljene gradske manifestacije za šesti mesec po redu

Četvrtak 01. jun 2023.

cover image

Možda more nije na vidiku ali jeste more dešavanja u gradu. Zagarantovani letnji vajb se zove otvoreni bazeni Beograd. Uz malo akcije, čitavog meseca će vas voziti talas dobre energije. Više nego ikada pre je potreban osmeh. Poklonite ga sami sebi svakog jutra i počinje ciklus preko potrebnih promena. Za sve ostalo, glavni grad Srbije se pobrinuo da se zaista dobro zabavite.

Kupanje pod suncem počinje kada vreme to dozvoli. Ako leto odluči da stvarno dođe u grad, druga polovina juna će biti rezervisana za isprobavanje kupaćih kostima, pakovanje peškira i kreme za sunčanje. Ništa lepše od odmora u gradskoj atmosferi. Bez očajavanja ako telesna figura nije na zavidnom nivou. Čuvena dva kilograma viška vidite samo vi, verujte na reč. Učinite sebi uslugu i fokusirajte se na avanture koje samo bazeni pružaju.

Dešavanja na otvorenom hvataju zalet. Pored čuvenih gradskih manifestacija sa kojima leto u gradu ima smisla i brojnih razloga da ne napustite užareni beogradski asfalt, na programu će biti i impresivni internacionalni događaji. Prvenstveno muzički jer Beograd je nezaobilazna tačka velikih svetskih turneja.

Legende pod imenom Scorpions nastupaju 25. juna od 20:00 u Štark Areni. Neće biti nikako drugačije osim moćnije od svega u muzičkoj industriji. Decenije postojanja, nepregledna lista hitova i jedinstveni izraz će zapaliti publiku u Beogradu. Reprize neće biti uskoro zato brzo nabavite ulaznice i krenite u obnovu znanja preslušavanjem numera koja su obeležila ovu galaksiju.

Plato Geozavoda je tačna lokacija na kojoj će se 21. i 22. juna održati River Fest. Prve večeri gostuje diva Ana Netrebko dok je drugo veče rezervisano za damu Jasmin Levi i gospodina Jusifa Ejvazova. Opera na obali kreira događaj koji nećete poželeti da propustite. Savršene noći na reci, besprekorni vokali, intenzivne emocije i elegancija u svakom smislu za unikatnu romantiku.

Povratak na domaće specijalitete. Veliki jubilej i velike promene će obeležiti ovogodišnje izdanje festivala piva i muzike. 20. Belgrade Beer Fest 2023 je zakazan za period od 15. do 18. juna na Ušću. Za dvadeseti rođendan će svirati tačno 20 izvođača. Van Gog, Obojeni program, Partibrejkersi i mnogi drugi pevaju i sviraju. Kao i uvek ponuda piva će biti na zavidnom nivou. Oslobodite svoj kalendar i pojavite se na jubilarnom druženju pod otvorenim nebom.

Na samom kraju meseca, 28. juna Srbi obeležavaju Vidovdan. Jedan od najvažnijih datuma u istoriji zemlje će biti prigodno obeležen. Verski i nacionalni praznik za Srbiju znači mnogo. Knez Lazar i Kosovski boj, a kasnije kroz istoriju je toliko toga odigrano na ovaj dan. Obeležava se radno ali bi trebalo naći vremena za odlazak u crkvu.