Peter Bence у Комбанк дворани

Гинисов рекордер у најбржем свирању клавира. Пијаниста кога више инспирише Мајкл Џексон од Моцарта. Један сасвим посебан уметник

Субота 27. окт 2018.

cover image

Мађарски, а светски. Peter Bence премијерно наступа 30. октобра од 20:00 у Комбанк дворани. Таленат који лежи у његових десет прстију је овог младог момка лансирао у сам врх. Поп, класична или филмска музика, њему је свеједно. Сматра да је квалитетна музика бесмртна и да је потпуно непотребно делити је на жанрове.

YouTube публику је освојио другачијим аранжманима легендарних песама које изводе Queen, Битлси, Мајкл Џексон, Сиа, Џастин Тимберлејк, Тото и други. Музика из "Star Wars" галаксије или популарни Despasito - Peter свира све. И спаја апсолутно све. На његовим концертима, једни до других седе, слушају и диве му се и вечити заљубљеници у класику и фанови модерног ритма. За сада је свирао на 4 континента. Дефитнивно, овај тотално другачији музичар ће освојити цео свет.


Од 2012. држи Гинисов рекорд у категорији "Fastest Piano Player". Успео је оно што нико пре њега није - у једном минуту је 765 пута притиснуо дирке на клавиру. Импресивно.

Чудо за клавиром. Композитор. Продуцент. Бескрајно шармантан. Peter Bence је већ у другој години показивао интересовање за свирање клавира. Од четврте се школовао у музичкој школи. Упоредо са основном школом је похађао музички универзитет "Franz Liszt". Са пуних седам година је написао прву композицију, а са једанаест је издао дебитантски албум. Након завршеног факултета у Мађарској одлази у Америку где уписује чувени "Беркли". Рођен је 5. септембра 1991. Са непуних 30 је постигао много. Очигледно је да ће планета тек уживати у раду овог аутентичног музичког генија.