Peter Bence u Kombank dvorani

Ginisov rekorder u najbržem sviranju klavira. Pijanista koga više inspiriše Majkl Džekson od Mocarta. Jedan sasvim poseban umetnik

Subota 27. okt 2018.

cover image

Mađarski, a svetski. Peter Bence premijerno nastupa 30. oktobra od 20:00 u Kombank dvorani. Talenat koji leži u njegovih deset prstiju je ovog mladog momka lansirao u sam vrh. Pop, klasična ili filmska muzika, njemu je svejedno. Smatra da je kvalitetna muzika besmrtna i da je potpuno nepotrebno deliti je na žanrove.

YouTube publiku je osvojio drugačijim aranžmanima legendarnih pesama koje izvode Queen, Bitlsi, Majkl Džekson, Sia, Džastin Timberlejk, Toto i drugi. Muzika iz "Star Wars" galaksije ili popularni Despasito - Peter svira sve. I spaja apsolutno sve. Na njegovim koncertima, jedni do drugih sede, slušaju i dive mu se i večiti zaljubljenici u klasiku i fanovi modernog ritma. Za sada je svirao na 4 kontinenta. Defitnivno, ovaj totalno drugačiji muzičar će osvojiti ceo svet.


Od 2012. drži Ginisov rekord u kategoriji "Fastest Piano Player". Uspeo je ono što niko pre njega nije - u jednom minutu je 765 puta pritisnuo dirke na klaviru. Impresivno.

Čudo za klavirom. Kompozitor. Producent. Beskrajno šarmantan. Peter Bence je već u drugoj godini pokazivao interesovanje za sviranje klavira. Od četvrte se školovao u muzičkoj školi. Uporedo sa osnovnom školom je pohađao muzički univerzitet "Franz Liszt". Sa punih sedam godina je napisao prvu kompoziciju, a sa jedanaest je izdao debitantski album. Nakon završenog fakulteta u Mađarskoj odlazi u Ameriku gde upisuje čuveni "Berkli". Rođen je 5. septembra 1991. Sa nepunih 30 je postigao mnogo. Očigledno je da će planeta tek uživati u radu ovog autentičnog muzičkog genija.