Краљевски комплекс и ове године отворен за туристе

Десетог мајског дана је званично почела сезона 2023 за посету спектакуларног историјског и архитектонског здања на Дедињу

Петак 12. мај 2023.

cover image

Престолонаследник Александар и принцеза Катарина минутом ћутања су отворили врата свог комплекса у коме ће дочекивати посетиоце током читаве сезоне. И када не буду лично домаћини, изузетна организација ће се потрудити на боравак у краљевским одајама упамтите као одлично проведено време.

Туристичка организација Београда организује туру у трајању од два сата и то сваке суботе од 09.30 и 12:30. Купљена улазница подразумева аутобуски превоз од Трга Николе Пашића. Максималан број посетилаца у једној тури је 30 особа. Групни посетиоци из школа, факултета и удружења пензионера могу посетити комплекс сваког радног дана у периоду од 09:00 до 15:00 уз претходну најаву најмање седам до десет дана раније. Минималан број посетилаца је десет, а максималан четрдесет.

Током обиласка се посећују Краљевски двор, Вели двор, Краљевска капела Светог Андреја Првозваног и Краљевски парк.

Повратак у стара времена доноси дашак романтике у савремено доба и истовремено, поучне историјске лекције које би свако требало да научи. Ово је једна од омиљених туристичких тура у богатој понуди Београда и зато не пропустите другачији доживљај града.

"Драго ми је што смо се окупили овде, у дому моје породице, да отворимо Краљевски комплекс за још једну туристичку сезону. Краљевски комплекс је посебно место, богато историјом и наслеђем мојих предака. Желим да људи у Србији и свету могу да виде и осете сву историју и традицију коју има наш породични дом. Веома је важно да се то пренесе на наше млађе генерације. Организовани туристички обиласци су најбоља прилика да се види ово прелепо место, додирне наша славна прошлост и научи нешто ново", изјавио је на премијерном догађају престолонаследник Александар.