Посета Краљевском комплексу - сезона 2018

Краљевски дворови у Београду поново отворени за посетиоце

Недеља 29. апр 2018.

cover image

Србија је земља са неколико паралелних традиција. Једна од њих је и краљевска, а када вас престолонаследник и принцеза позову у посету, тај позив се не одбија. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина традиционално отварају врата Дворског комплекса за све заинтересоване грађане и туристе.

Посредством Туристичке организације Београда, сваког викенда, од априла до октобра 2018., можете посетити Краљевски и Бели двор уз пратњу професионалних туристичких водича. Упознајте се са историјом, уметношћу и културом током двочасовне шетње кроз резиденцијална здања, паркове и вртове. Обиђите Дворску капелу посвећену Св. Андреју Првозваном, крсној слави Краљевске породице. Сусрет са домаћинима је неизбежан, а фотографије за успомену обогатиће вашу колекцију лепих успомена.


Краљевски Двор на Дедињу је дело архитеката Живојина Николића и Николаја Краснова и репрезентативни је примерак архитектуре тридесетих година прошлог века у српско-византијском стилу. За љубитеље пејзажне архитектуре ту су перголе, парковске терасе, базени, павиљон и концертна тераса уз предиван поглед на Дедиње, Кошутњак, Топчидер и Авалу. Бели двор доминира својим сјајем, а вредност уметничке колекције превазилази националне оквире.