Despacito уживо у Београду

Највећа музичка атракција која је обележила лето 2017 долази у Штарк арену

Понедељак 13. нов 2017.

cover image

Луис Фонси, власник највећег летњег хита, Despacito, наступа 24. новембра од 20:00 у Штарк арени. Након великог успеха и више од четири милијарде прегледа на YouTube каналу, на ред је дошла велика светска турнеја "Love+Dance" која обара све рекорде посећености. Who See, хип-хоп дуо из Црне Горе, је задужен за загревање публике и наступиће на почетку вечери.


Мега популарни хит који је настао из сарадње Луиса Фонса и репера Daddy Yankee је освојио све важне топ листе и клубове широм света. Чак је и звезда број један из Канаде, Џастин Бибер, обрадио овај хит и тако обезбедио власнику песме прво место на U.S. Billboard Hot 100 синглова у Америци, где се задржао чак 16 узастопних недеља.

Ко је Луис Фонси?

Luis Alfonso Rodríguez López - Cepero је рођен 15. априла 1978. године у Порторику. Склоност ка музици исказао је  још у најранијем добу, а чланство у дечјем хору и честе имитације познатих указивале су да ће музика бити његово животно опредељење. Уписао је Florida State University 1995. године, државни факултет за изучавање музике, а упоредо певао и наступао са симфонијским оркестром града Birmingham-а. Након завршетка студија добио је понуду да потпише уговор за Universal Music Latin, а док је правио прве велике музичке кораке упоредо је градио и глумачку каријеру.


Деби албум Comenzaré (I Will Begin) изашао је 1998. године и оцењен је као право музичко освежење. Латино земље су са премијерним издањем биле потпуно освојене, а следећи албум из 2000. године само потврђује велики успех. Читаву 2002. годину је провео на светској турнеји са Бритни Спирс и тиме направио велики искорак на глобалну сцену. Са песмом "Aquí Estoy Yo" је у новембру 2009. године освојио престижни Латин Греми у категорији "Song of the Year", а само месец дана касније је наступао на Конференцији Нобелове награде за мир у Ослу, у част председнику Бараку Обами.

Еминетни Billboard је 2011. године овог уметника прозвао лидером нове генерације латино музике. Бројни синглови, нови албуми, велике турнеје и наступи на водећим манифестацијама се константно уписују у богату каријеру, а онда се дешава чудо звано Despacito. Са овом песмом, објављеном у јануару 2017. године, Луис Фонси је заузео лидерску позицију на светској музичкој сцени.