Фестивал Street Food се враћа у Ташмајдански парк

Предстојећи викенд обележиће фестивал уличне хране у једном од најлепших паркова у Београду

Уторак 07. мај 2024.

cover image

Овогодишње прво издање Street Food фестивала под надимком "Палилулац" се одржава од 10. до 12. маја у једном од најлепших београдских паркова одакле је и потекао 2019. године. У петак од 13:00 почиње фестивал интернационалне уличне хране који ће бити позициониран у централној зони Ташмајданског парка, а посетиоцима ће представити више од 15 занимљивих излагача београдске street food сцене али и посебног госта из Хрватске који ће на лицу места припремати несвакидашња јела инспирисана азијском кухињом.

У парку Ташмајдан ће моћи да се пробају специјалитети из седам различитих светских кухиња међу којима су корејска, јапанска, либанска, кинеска, италијанска, америчка и традиционална српска кухиња. Посетиоци ће имати прилике да уживају у специјалитетима као што је добро познати јапански суши, кинески дамплинзи и пролећне ролнице, бао банси, азијски вок специјалитети, нудле, бургери, домаће кобасице, италијански сендвичи, пице, пасте, амерички корн дог али и у аутентичној либанској шаварми и фалафелу, корејским палачинкама, познатим београдским кнедлама и домаћем сладоледу.


Како уз добру храну обавезно иде и добра музика, за то су се и овај пут побринули познати ди-џејеви са градске клупске сцене па ће тако у Ташмајданском парку наступити ди-џеј Катја, Горан Старчевић, Def In Mini, Вања Бурсаћ и многи други који ће својим музичким одабиром употпунити фестивалску атмосферу.

Street Food Festival је од самог почетка друштвено одговорни фестивал који уз подршку компаније Ball Packaging Europe и пројекта Свака лименка се рачуна скреће пажњу јавности на значај заштите животне средине и рециклаже као и на могућност бесконачног рециклирања алуминијума. Зато ће на више различитих пунктова на фестивалу бити постављене кутије за одлагање искоришћене алуминијумске амбалаже, а промотери са специјалним ранчевима у које је могуће одложити искоришћену лименку ће дефиловати читавим фестивалским простором.


Улаз на фестивал је бесплатан, а радно време фестивала је од 13:00 до 23:00. Видимо се у Ташмајданском парку од 10. до 12. маја!

Више информација на https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/

Фотографије: Марко Edge и Тодор Миливојевић.