Festival Street Food se vraća u Tašmajdanski park

Predstojeći vikend obeležiće festival ulične hrane u jednom od najlepših parkova u Beogradu

Utorak 07. maj 2024.

cover image

Ovogodišnje prvo izdanje Street Food festivala pod nadimkom "Palilulac" se održava od 10. do 12. maja u jednom od najlepših beogradskih parkova odakle je i potekao 2019. godine. U petak od 13:00 počinje festival internacionalne ulične hrane koji će biti pozicioniran u centralnoj zoni Tašmajdanskog parka, a posetiocima će predstaviti više od 15 zanimljivih izlagača beogradske street food scene ali i posebnog gosta iz Hrvatske koji će na licu mesta pripremati nesvakidašnja jela inspirisana azijskom kuhinjom.

U parku Tašmajdan će moći da se probaju specijaliteti iz sedam različitih svetskih kuhinja među kojima su korejska, japanska, libanska, kineska, italijanska, američka i tradicionalna srpska kuhinja. Posetioci će imati prilike da uživaju u specijalitetima kao što je dobro poznati japanski suši, kineski damplinzi i prolećne rolnice, bao bansi, azijski vok specijaliteti, nudle, burgeri, domaće kobasice, italijanski sendviči, pice, paste, američki korn dog ali i u autentičnoj libanskoj šavarmi i falafelu, korejskim palačinkama, poznatim beogradskim knedlama i domaćem sladoledu.


Kako uz dobru hranu obavezno ide i dobra muzika, za to su se i ovaj put pobrinuli poznati di-džejevi sa gradske klupske scene pa će tako u Tašmajdanskom parku nastupiti di-džej Katja, Goran Starčević, Def In Mini, Vanja Bursać i mnogi drugi koji će svojim muzičkim odabirom upotpuniti festivalsku atmosferu.

Street Food Festival je od samog početka društveno odgovorni festival koji uz podršku kompanije Ball Packaging Europe i projekta Svaka limenka se računa skreće pažnju javnosti na značaj zaštite životne sredine i reciklaže kao i na mogućnost beskonačnog recikliranja aluminijuma. Zato će na više različitih punktova na festivalu biti postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, a promoteri sa specijalnim rančevima u koje je moguće odložiti iskorišćenu limenku će defilovati čitavim festivalskim prostorom.


Ulaz na festival je besplatan, a radno vreme festivala je od 13:00 do 23:00. Vidimo se u Tašmajdanskom parku od 10. do 12. maja!

Više informacija na https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/

Fotografije: Marko Edge i Todor Milivojević.