Ноћ музике на Ушћу

Бескомпромисно одлична класична музика под београдским небом

Субота 24. авг 2019.

cover image

У светском стилу. Ноћ музике 2019 је заказана за 30. август у парку Ушће. Симфонијски оркестар РТС, Хор РТС и специјални гости, Апокалиптика ће читавих седам сати певати и свирати. Спектакл почиње у 20:00.

Четврта по реду музичка посластица, Ноћ музике, почиње програмом "Топ класика". Сегмент посвећен великанима као што су Ђузепе Верди, Александар Бородин, Стеван Христић, Петар И. Чајковски, Карл Орф, Жорж Бизе и многи други, предвођени диригентом Бојаном Суђићем чине увертиру у незаборавну ноћ.

Апокалиптика је музичка сензација из Хелинскија, Финска. Рок оркестар. Поштоваоци класике. Иноватори. Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso, Paavo Lötjönen и Mikko Sirén, чланови несвакидашње уније су све ово. И више од тога. Окупили су се 1993. године и од тада не престају да изненађују. Њихов рад је атрактиван, изразито мелодичан и уникатно динамичан.


Револуционарни виолончелисти су освојили публику давне 1996. објављивањем албума "Plays Metallica by four cellos". Од тада је јасно да су они нешто посебно што оставља неизбрисив траг. Поводом две деценије од издавања епског студијског материјала на коме влада хеви метал и класична музика су објавили адаптирано издање са три бонус песме. Управо тај, њихов најбољи рад, публика у Београду ће чути уживо, под отвореним небом и то потпуно бесплатно.

4. Ноћ музике ће након гостујућег извођења наставити програм у бржем ритму. И даље на таласима класике, а потпуно оригинално. Не пропустите ову ноћ. Следећа је тек за годину дана.


ПОВЕЗАНО