Noć muzike na Ušću

Beskompromisno odlična klasična muzika pod beogradskim nebom

Subota 24. avg 2019.

cover image

U svetskom stilu. Noć muzike 2019 je zakazana za 30. avgust u parku Ušće. Simfonijski orkestar RTS, Hor RTS i specijalni gosti, Apokaliptika će čitavih sedam sati pevati i svirati. Spektakl počinje u 20:00.

Četvrta po redu muzička poslastica, Noć muzike, počinje programom "Top klasika". Segment posvećen velikanima kao što su Đuzepe Verdi, Aleksandar Borodin, Stevan Hristić, Petar I. Čajkovski, Karl Orf, Žorž Bize i mnogi drugi, predvođeni dirigentom Bojanom Suđićem čine uvertiru u nezaboravnu noć.

Apokaliptika je muzička senzacija iz Helinskija, Finska. Rok orkestar. Poštovaoci klasike. Inovatori. Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso, Paavo Lötjönen i Mikko Sirén, članovi nesvakidašnje unije su sve ovo. I više od toga. Okupili su se 1993. godine i od tada ne prestaju da iznenađuju. Njihov rad je atraktivan, izrazito melodičan i unikatno dinamičan.


Revolucionarni violončelisti su osvojili publiku davne 1996. objavljivanjem albuma "Plays Metallica by four cellos". Od tada je jasno da su oni nešto posebno što ostavlja neizbrisiv trag. Povodom dve decenije od izdavanja epskog studijskog materijala na kome vlada hevi metal i klasična muzika su objavili adaptirano izdanje sa tri bonus pesme. Upravo taj, njihov najbolji rad, publika u Beogradu će čuti uživo, pod otvorenim nebom i to potpuno besplatno.

4. Noć muzike će nakon gostujućeg izvođenja nastaviti program u bržem ritmu. I dalje na talasima klasike, a potpuno originalno. Ne propustite ovu noć. Sledeća je tek za godinu dana.


POVEZANO