Despacito uživo u Beogradu

Najveća muzička atrakcija koja je obeležila leto 2017 dolazi u Štark arenu

Ponedeljak 13. nov 2017.

cover image

Luis Fonsi, vlasnik najvećeg letnjeg hita, Despacito, nastupa 24. novembra od 20:00 u Štark areni. Nakon velikog uspeha i više od četiri milijarde pregleda na YouTube kanalu, na red je došla velika svetska turneja "Love+Dance" koja obara sve rekorde posećenosti. Who See, hip-hop duo iz Crne Gore, je zadužen za zagrevanje publike i nastupiće na početku večeri.


Mega popularni hit koji je nastao iz saradnje Luisa Fonsa i repera Daddy Yankee je osvojio sve važne top liste i klubove širom sveta. Čak je i zvezda broj jedan iz Kanade, Džastin Biber, obradio ovaj hit i tako obezbedio vlasniku pesme prvo mesto na U.S. Billboard Hot 100 singlova u Americi, gde se zadržao čak 16 uzastopnih nedelja.

Ko je Luis Fonsi?

Luis Alfonso Rodríguez López - Cepero je rođen 15. aprila 1978. godine u Portoriku. Sklonost ka muzici iskazao je  još u najranijem dobu, a članstvo u dečjem horu i česte imitacije poznatih ukazivale su da će muzika biti njegovo životno opredeljenje. Upisao je Florida State University 1995. godine, državni fakultet za izučavanje muzike, a uporedo pevao i nastupao sa simfonijskim orkestrom grada Birmingham-a. Nakon završetka studija dobio je ponudu da potpiše ugovor za Universal Music Latin, a dok je pravio prve velike muzičke korake uporedo je gradio i glumačku karijeru.


Debi album Comenzaré (I Will Begin) izašao je 1998. godine i ocenjen je kao pravo muzičko osveženje. Latino zemlje su sa premijernim izdanjem bile potpuno osvojene, a sledeći album iz 2000. godine samo potvrđuje veliki uspeh. Čitavu 2002. godinu je proveo na svetskoj turneji sa Britni Spirs i time napravio veliki iskorak na globalnu scenu. Sa pesmom "Aquí Estoy Yo" je u novembru 2009. godine osvojio prestižni Latin Gremi u kategoriji "Song of the Year", a samo mesec dana kasnije je nastupao na Konferenciji Nobelove nagrade za mir u Oslu, u čast predsedniku Baraku Obami.

Eminetni Billboard je 2011. godine ovog umetnika prozvao liderom nove generacije latino muzike. Brojni singlovi, novi albumi, velike turneje i nastupi na vodećim manifestacijama se konstantno upisuju u bogatu karijeru, a onda se dešava čudo zvano Despacito. Sa ovom pesmom, objavljenom u januaru 2017. godine, Luis Fonsi je zauzeo lidersku poziciju na svetskoj muzičkoj sceni.