Svečano otvaranje letnje turističke sezone u Skadarliji

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije pozivaju na posebno druženje pored platoa kod Skadarlijske česme

Subota 18. maj 2024.

cover image

U subotu, 18. maja od 18:30 obavezno dođite u jedinstvenu boemsku četvrt. Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije sa zadovoljstvom pozivaju na otvaranje letnje turističke sezone u Skadarliji koje će biti obeleženo svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine je pripala poznatom glumcu Milanu Milosavljeviću.

Kodeks ponašanja u Skadarliji, urnebesne anegdote iz života najpoznatije boemske ulice u Beogradu, pesma Skadarlijske dame, čuće se u subotu na Platou kod Skadarlijske česme, u programu koji su pripredili naši poznati glumci i pevači.

U red umetnika koji su se svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave upisali u istoriju Skadarlije ulazi naš poznati glumac Milan Milosavljević, a u programu još učestvuju glumica Narodnog pozorišta i predsednica Udruženja ljubitelja Skadarlije, Vjera Mujović, vokalne solistkinje RTS-a i Radio Beograda, Vesna Dimić i Biljana Petković, operski pevač i pedagog Aleksandar Stefan Radišević i glumica Ljiljana Jakšić, koja će nastupati u pratnji Skadarlijskog orkestra. Umetnički centar "Talija" će izvođenjem građanskih i šumadijskih igara i ove godine uveličati ambijent i atmosferu u Skadarskoj ulici.

Kompletan program


Početak programa

18:30
Obraćanje Miodraga Popovića, direktora TOB i glumice Vjere Mujović
18:35
Kolaž starogradskih pesama u izvođenju Vesne Dimić, Biljane Petković i Aleksandra Stefana Radiševića
18:45
Skadarlijski dobošar čita "Kodeks o ponašanju u Skadarliji"
18:55
Nastup glumice Ljiljane Jakšić u ulozi Skadarlijske dame
19:00
Muzička numera u izvođenju naših pevača i glumaca
19:05
Nastup Umetničkog centra "Talija", Građansko kolo
19:10
Podizanje Skadarlijske zastave – glumac Milan Milosavljević
19:15
Muzička numera u izvođenju Vesne Dimić, Biljane Petković i Aleksandra Stefana Radiševića
19:20
Nastup Umetničkog centra "Talija", Šumadija
19:30POVEZANO