Свечано отварање летње туристичке сезоне у Скадарлији

Туристичка организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије позивају на посебно дружење поред платоа код Скадарлијске чесме

Субота 18. мај 2024.

cover image

У суботу, 18. маја од 18:30 обавезно дођите у јединствену боемску четврт. Туристичка организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије са задовољством позивају на отварање летње туристичке сезоне у Скадарлији које ће бити обележено свечаним чином подизања Скадарлијске заставе, а част да то учини ове године је припала познатом глумцу Милану Милосављевићу.

Кодекс понашања у Скадарлији, урнебесне анегдоте из живота најпознатије боемске улице у Београду, песма Скадарлијске даме, чуће се у суботу на Платоу код Скадарлијске чесме, у програму који су припредили наши познати глумци и певачи.

У ред уметника који су се свечаним чином подизања Скадарлијске заставе уписали у историју Скадарлије улази наш познати глумац Милан Милосављевић, а у програму још учествују глумица Народног позоришта и председница Удружења љубитеља Скадарлије, Вјера Мујовић, вокалне солисткиње РТС-а и Радио Београда, Весна Димић и Биљана Петковић, оперски певач и педагог Александар Стефан Радишевић и глумица Љиљана Јакшић, која ће наступати у пратњи Скадарлијског оркестра. Уметнички центар "Талија" ће извођењем грађанских и шумадијских игара и ове године увеличати амбијент и атмосферу у Скадарској улици.

Комплетан програм


Почетак програма

18:30
Обраћање Миодрага Поповића, директора ТОБ и глумице Вјере Мујовић
18:35
Колаж староградских песама у извођењу Весне Димић, Биљане Петковић и Александра Стефана Радишевића
18:45
Скадарлијски добошар чита "Кодекс о понашању у Скадарлији"
18:55
Наступ глумице Љиљане Јакшић у улози Скадарлијске даме
19:00
Музичка нумера у извођењу наших певача и глумаца
19:05
Наступ Уметничког центра "Талија", Грађанско коло
19:10
Подизање Скадарлијске заставе – глумац Милан Милосављевић
19:15
Музичка нумера у извођењу Весне Димић, Биљане Петковић и Александра Стефана Радишевића
19:20
Наступ Уметничког центра "Талија", Шумадија
19:30



ПОВЕЗАНО