Скадарлијска боемија

Плато код чесме на дну Скадарлије постаје епицентар градског провода са посебним емоцијама

Недеља 22. окт 2023.

cover image

Туристичка организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије позивају све заљубљенике и аутентичан боемски живот на посебан догађај - Скадарлијска боемија у среду, 25. октобра од 19:00. Очекујте јединствену прославу непоновљивог духа чувене београдске Скадарлије која је дуже од једног века синоним за боемски живот у Београду.

Доајени народне музике, Данка Стојићевић и Чеда Марковић ће поздравити госте извођењем добро познатих песама, а затим ће наступити Никола Зекић, млади солиста групе Легенде. У програму учествује Вјера Мујовић, глумица Народног позоришта у Београду, а међу гостима ће бити и глумац Небојша Дугалић.

Председница удружења љубитеља Скадарлије, Вјера Мујовић је изјавила: "Удружење љубитеља Скадарлије које окупља уметнике, певаче, сликаре, песнике, глумце, кафане и њихове ранике, друге делатности Скадарлије као и све оне који желе да раде на чувању традиције ове улице се труди да чува боемски дух Скадарлије".

Туристичка организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије сваке године додељују награду Скадарлијски боем коју су претходних година добили Петар Божовић (глумац), Раде Радивојевић (композитор) и глумица Љиљана Стјепановић. Овогодишњи освајач награде ће бити Светислав Пешић, прослављени кошаркашки тренер.

Уколико сте размишљали како да улепшате актуелну недељу, ово је прави одговор. Цело вече или у краткој шетњи, нека избор буде на вама али присуство на овој градској церемонији не би требало пропустити.


ПОВЕЗАНО