Skadarlijska boemija

Plato kod česme na dnu Skadarlije postaje epicentar gradskog provoda sa posebnim emocijama

Nedelja 22. okt 2023.

cover image

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije pozivaju sve zaljubljenike i autentičan boemski život na poseban događaj - Skadarlijska boemija u sredu, 25. oktobra od 19:00. Očekujte jedinstvenu proslavu neponovljivog duha čuvene beogradske Skadarlije koja je duže od jednog veka sinonim za boemski život u Beogradu.

Doajeni narodne muzike, Danka Stojićević i Čeda Marković će pozdraviti goste izvođenjem dobro poznatih pesama, a zatim će nastupiti Nikola Zekić, mladi solista grupe Legende. U programu učestvuje Vjera Mujović, glumica Narodnog pozorišta u Beogradu, a među gostima će biti i glumac Nebojša Dugalić.

Predsednica udruženja ljubitelja Skadarlije, Vjera Mujović je izjavila: "Udruženje ljubitelja Skadarlije koje okuplja umetnike, pevače, slikare, pesnike, glumce, kafane i njihove ranike, druge delatnosti Skadarlije kao i sve one koji žele da rade na čuvanju tradicije ove ulice se trudi da čuva boemski duh Skadarlije".

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije svake godine dodeljuju nagradu Skadarlijski boem koju su prethodnih godina dobili Petar Božović (glumac), Rade Radivojević (kompozitor) i glumica Ljiljana Stjepanović. Ovogodišnji osvajač nagrade će biti Svetislav Pešić, proslavljeni košarkaški trener.

Ukoliko ste razmišljali kako da ulepšate aktuelnu nedelju, ovo je pravi odgovor. Celo veče ili u kratkoj šetnji, neka izbor bude na vama ali prisustvo na ovoj gradskoj ceremoniji ne bi trebalo propustiti.


POVEZANO