Brajan Feri u Štark Areni

Izvanredan gospodin i neprikosnoveni pevač povodom velike turneje stiže u Beograd

Nedelja 02. sep 2018.

cover image

Brajan Feri nastupa 7. septembra od 20:00 u Štark Areni. Džentlmen starog kova, vanserijski muzičar i šarmer iz Britanije su samo neke od titula koje ova svetska zvezda zaslužno nosi. Posebno prepoznatljiv po zavodljivom popu, Brajan Feri već pune četiri decenije konstantno osvaja publiku širom sveta.

Sve je krenulo 1970. godine sa formiranjem benda "Roxy Music". Već sa prvim albumom iz 1973. Brajan i članovi grupe su osvojili top liste "UK top 10 hit singles" i "UK top 10 albums". Njihova muzika se odmah definisala kao potpuno inovativni glam rock, new wave, dance rock i new romatics stil, a ultimativne zvezde - David Bowie, Depeche Mode, Blondie, Talking Heads, The Clash, Duran Duran, Simple Minds, Rod Stewart i mnogi drugi nisu krili da im je upravo ovaj bend bio velika inspiracija.

Uporedo sa karijerom u bendu, Brajan započinje i solo projekat. Pop koji flertuje sa drugim žanrovima definitivno osvaja celu planetu. Uvek sa dozom melanholije i daška pedesetih godina, jedinstveni muzički pravac već četrdeset pet godina ovog gospodina drži na vrhu popularnosti. Sam ili u bendu, Brajan je jednostavno rođen za scenu i osvajanje pubike.


Hitovi Slave to Love, I Put a Spell on You, Kiss and Tell, These Foolish Things, Don't Stop The Dance, Driving Me Wild, Let's Stick Together, You Can Dance, The Right Stuff i sve ono što je obeležilo blistavu karijeru ovog Engleza, pubika u Beogradu će imati prilike da čuje u savršenom izdanju.

Sofisticiran, inovativan, izuzetno elegantan i glamurozan, pevač sasvim posebne energije donosi mnogo više od kvalitetne muzike uživo. Bezbroj nagrada za studijska ostvarenja, platinasti tiraži i nominacija za Gremi u kategoriji "Best Traditional Pop Vocal Album" 1999. godine čine impresivnu kolekciju priznanja. Ipak, za autentičnog muzičara, najveće priznanje je aplauz brojne publike u ispunjenim dvoranama. Upravo tako će biti i u Štark Areni na samom početku septembra. Spektakl zagarantovan.