Брајан Фери у Штарк Арени

Изванредан господин и неприкосновени певач поводом велике турнеје стиже у Београд

Недеља 02. сеп 2018.

cover image

Брајан Фери наступа 7. септембра од 20:00 у Штарк Арени. Џентлмен старог кова, вансеријски музичар и шармер из Британије су само неке од титула које ова светска звезда заслужно носи. Посебно препознатљив по заводљивом попу, Брајан Фери већ пуне четири деценије константно осваја публику широм света.

Све је кренуло 1970. године са формирањем бенда "Roxy Music". Већ са првим албумом из 1973. Брајан и чланови групе су освојили топ листе "UK top 10 hit singles" и "UK top 10 albums". Њихова музика се одмах дефинисала као потпуно иновативни glam rock, new wave, dance rock и new romatics стил, а ултимативне звезде - David Bowie, Depeche Mode, Blondie, Talking Heads, The Clash, Duran Duran, Simple Minds, Rod Stewart и многи други нису крили да им је управо овај бенд био велика инспирација.

Упоредо са каријером у бенду, Брајан започиње и соло пројекат. Поп који флертује са другим жанровима дефинитивно осваја целу планету. Увек са дозом меланхолије и дашка педесетих година, јединствени музички правац већ четрдесет пет година овог господина држи на врху популарности. Сам или у бенду, Брајан је једноставно рођен за сцену и освајање пубике.


Хитови Slave to Love, I Put a Spell on You, Kiss and Tell, These Foolish Things, Don't Stop The Dance, Driving Me Wild, Let's Stick Together, You Can Dance, The Right Stuff и све оно што је обележило блиставу каријеру овог Енглеза, пубика у Београду ће имати прилике да чује у савршеном издању.

Софистициран, иновативан, изузетно елегантан и гламурозан, певач сасвим посебне енергије доноси много више од квалитетне музике уживо. Безброј награда за студијска остварења, платинасти тиражи и номинација за Греми у категорији "Best Traditional Pop Vocal Album" 1999. године чине импресивну колекцију признања. Ипак, за аутентичног музичара, највеће признање је аплауз бројне публике у испуњеним дворанама. Управо тако ће бити и у Штарк Арени на самом почетку септембра. Спектакл загарантован.