Dva puta trens

Drugačija groznica subotnje večeri

Sreda 15. avg 2018.

cover image

Tehno, r'n'b, komercijalni haus i drugi žanrovi su redovni na noćnom muzičkom programu. Trens zvuk se ne može čuti tako često. Subota, 18. avgust, menja uobičajeni ritam i u centar provoda pozicionira upravo ovaj pravac. Jak zvuk, brz tempo, posebna rasveta, pod nogama podijum za igru, a iznad samo pogled na nebo. Da, to je klabing na trens način.

U subotu, 18. avgusta, od 22:00 do 06:00 udruženje Digital Chemistry organizuje odličan Progressive & Psychedelic Trance parti. Peščara na Makiškoj strani Ade Ciganlije je tačna lokacija. Bez problema se može zaključiti da je slogan žurke "No Fake, Just Live Act" jer svi di-džejevi nastupaju uživo. Gosti izvođači su izraelski Faders i srpski Tropical Bleyage, a domaćini su Milosh Reload, Daki, Kuzma i Čeda.

Producent Or Kopel iz Izraela je 2006. pokrenuo psytrance projekat Faders. Nije mu mnogo trebalo da od nastupa u manjim prostorima stigne do pojavljivanja na najvećim trens festivalima. Njegova muzika je prepoznatljiva i veoma tražena zbog jedinstvenog psihodeličnog gruva. Saradnje sa Astral Projection, Killerwatts, Protonica i drugim poznatim imenima su česte reference u biografiji ovog di-džeja i producenta. Publici u Beogradu će, pored uživo nastupa pokloniti i retro set.


Splav Mood je još jedna adresa na kojoj će se u subotu slušati trens. I to sasvim poseban trens. Ženski kolektiv "Ages Of Love" u punom izdanju i sa specijalnom gošćom nastupa od 23:00 do 05:00. Mir, Yella i Amaryllis su talentovane dame koje stoje iza ovog goa koncepta i koje će predstaviti originalne letnje vibracije. U širenju pozitivne muzike i atmosfere će im pomoći di-džej dama Dream iz Palestine. Žurka "Lioness Rising" za sasvim drugačiju subotu noć u Beogradu.