Popularna hrana ovog proleća

Ćao, ćao teška hrano! Vreme je za laganu ishranu i sladoled

Petak 27. apr 2018.

cover image

Boravak u bašti, pod vedrim nebom i vrelim suncem se dugo čekao. Toplo vreme i nije najbolji saveznik ukusnoj srpskoj gastro tradiciji. Nažalost, moraćemo da sačekamo hladnije dane za uživanje u svinjskom pečenju, sarmi i drugoj hrani koja je više brend nego dobar specijalitet. Sreća pa je svako doba godine idealno za ćevapčiće. Obzirom da se u proleće pomno prati odraz u ogledalu i celokupna figura, neka zadovoljstvo budu samo ćevapi, ne ona slasnija opcija - ćevapi sa kajmakom.

Šta jesti je jednako važno kao i šta obući. Barovi i restorani u Beogradu su, očekivano, spremno dočekali sezonu proleće 2018. i pripremili veoma atraktivnu ponudu hrane i pića. Zdravi, a ukusni obroci definitivno vladaju gradom. U korak ih prate kreativne mešavine sveže ceđenog voća. Međutim, teško da će neka inovacija pomeriti sa trona Cezar salatu. Ako želite da obradujete apetit nečim drugačijim, pronađite mesto koje priprema grilovani koziji sir. Uz bogate, sočne bruskete i lagano vino, druženje van kuće će biti odlično utrošeno vreme.


More i godišnji odmori možda ne deluju toliko blizu ali jesu. Ukoliko vam je posao glavna okupacija i mislite da nikada neće doći vreme za pauzu - grešite. Gledajte stvari sa realne strane, avgust je bliži sada nego u januaru. Dakle, počnite da razmišljate o novom modelu kupaćeg kostima. Preporuke i naučna istraživanja podsećaju da je riba obavezna u jelovniku. Riblji restorani u Beogradu su toliko dobri da specijaliteti od najraznovrsnije ribe više nisu razlog za odlazak na more. Pronađite svoju novu omiljenu bazu i uživajte u obrocima bez griže savesti.