Популарна храна овог пролећа

Ћао, ћао тешка храно! Време је за лагану исхрану и сладолед

Петак 27. апр 2018.

cover image

Боравак у башти, под ведрим небом и врелим сунцем се дуго чекао. Топло време и није најбољи савезник укусној српској гастро традицији. Нажалост, мораћемо да сачекамо хладније дане за уживање у свињском печењу, сарми и другој храни која је више бренд него добар специјалитет. Срећа па је свако доба године идеално за ћевапчиће. Обзиром да се у пролеће помно прати одраз у огледалу и целокупна фигура, нека задовољство буду само ћевапи, не она сласнија опција - ћевапи са кајмаком.

Шта јести је једнако важно као и шта обући. Барови и ресторани у Београду су, очекивано, спремно дочекали сезону пролеће 2018. и припремили веома атрактивну понуду хране и пића. Здрави, а укусни оброци дефинитивно владају градом. У корак их прате креативне мешавине свеже цеђеног воћа. Међутим, тешко да ће нека иновација померити са трона Цезар салату. Ако желите да обрадујете апетит нечим другачијим, пронађите место које припрема гриловани козији сир. Уз богате, сочне брускете и лагано вино, дружење ван куће ће бити одлично утрошено време.


Море и годишњи одмори можда не делују толико близу али јесу. Уколико вам је посао главна окупација и мислите да никада неће доћи време за паузу - грешите. Гледајте ствари са реалне стране, август је ближи сада него у јануару. Дакле, почните да размишљате о новом моделу купаћег костима. Препоруке и научна истраживања подсећају да је риба обавезна у јеловнику. Рибљи ресторани у Београду су толико добри да специјалитети од најразноврсније рибе више нису разлог за одлазак на море. Пронађите своју нову омиљену базу и уживајте у оброцима без гриже савести.