Како провести јул у граду

Читав месец у граду - тако мало времена за тако много дешавања. Сунце је исто али нигде не гребе песак. Нема ни јурњаве за најбољу лежаљку. Нема ни мора али, није све у мору

Петак 05. јул 2024.

cover image

Да, добро сте прочитали. Није све у мору. Сада, када се град ослободио сувишне гужве и несносних редова у сваком смислу на сваком ћошку, сада може да се ћошкари по престоници. Паркови делују веће и чистије. Старе фасаде, оне које странци фотографишу до бесвести, а локалци прескачу, сада су на извол'те. Уколико се ослободите напасти зване мобилни телефон видећете бескрајну лепоту у сваком делу града.

Јул у Београду 2024, онај период када се константно преплићу не стижем ништа и не радим ништа стања. Хајде да #нестижемништа мало заобиђе свакога, а не радим ништа постане радим само оно што се мени ради. Када сами себе поставите како би требало и где би требало, други ће вас следити. Проверено.

У стилу градског уживања, прошетајте до Миленијумске куле и присуствујте чувеној градској манифестацији Лето на Гардошу. Овогодишњи програм је једнако посвећен и деци и одраслима и сигурно ћете пронаћи своју дозу уметности међу 34 садржаја. Лето на Гардошу 2024 од 6. јула до 31. августа ће бити идеалан начин да се заиста добро проведете.

Нека јул буде резервисан за истраживање београдских лепота. Када посетите све градске атракције и обележите листу шта видети у Београду, пређите на мање популарне дестинације. У јеку врућина добро је потражити хлад. Уместо популарних паркова дођите до нестварног Сењака. Ретка зона града са улицама богатим зеленилом.

Прошетајте, разгледајте, а затим пређите на савршено летње опуштање у ресторан Рустик. Премијум хедонизам доступан сваког дана. Италијански специјалитети такви да Италија више није на првом месту. Сада је центар Сењака једина адреса на којој морате да боравите. Уникатно место у сваком смислу у коме се о укусима не расправља већ се одмах бира омиљени. Нови јеловник је главна вест у граду. Иконична карта пића је обавезна литература у сваком тренутку, за сваку прилику. Гастрономска сензација у којој ће вам свако чуло рећи хвала. Rustique Сењак зна како да вам улепша дан. Само дођите и себе препустите професионалцима.

Овог месеца обавезно урадите нешто лепо за себе. На пример, купите себи посебан поклон. Сјајно ако се други сете и обрадују вас. Ако не, нема везе. Откажите послушност светским брендовима и окрените се коренима. Србији. Ручном раду. Традицији. Уникатима. Иновацији и идеји из домаћег окружења. Фантастичан осећај када куповином нечег посебног и потребног подржите рад малих произвођача и изузетно креативних дизајнера који живе искључиво од свог рада.

Зато дођите на Weekend Bazzar 6. и 7. јула. Сава променада је тачна локација. Овде куповина има другачију димензију. Овде се склапају познанства која лако постају пријатељства. Фузија куповине, музике и посебног програма за децу, уз реку, са најлепшим погледом. Све што је потребно за супер викенд у Београду.

Већ размишљате шта купити? Честитамо! Нека идеалан почетак буде накит. Биће неколико тезги са накитом, међутим, само један сервира носиву уметност. Modello накитModello накит. Лимитиране серије hand made накита од полудрагог камења са хируршким челиком или родијумом су све што вам треба за упечатљив летњи стајлинг. Минђуше, орглице и прстење увелико живе свој живот градским улицама. Пожурите по свој комад накита од кога нећете пожелети да се одвојите.