Децембар у Београду 2018

Атмосфера која ће сваког орасположити. Програм који погађа право у центар. Заразно моћна еуфорија ту. А где сте ви?

Субота 01. дец 2018.

cover image

Добродошли у Београд у најлепшем издању. Имате право да мислите и говорите да је новогодишња расвета чист кич, да троши електричну енергију или да вам се једноставно не допада али не можете да оспорите ефекат који прозводи. А сви ти украси, вештачке и природне јелке и бљештаве декорације ће изгледати још боље чим падне снег. Све је спремно за #snow сензацију.

Са или без снега на улицама, нећете стићи да обиђете сва дешавања. Има их више него икада. Имате и исто толико легитимних разлога да се изолујете од градског хајпа. Без имало гриже савести игноришите читав план за предновогодишњу и новогодишњу забаву ако је то оно што заиста желите. Мада је то мање добра одлука.

Представе и концерти у децембру су готово изједначени. Догађаји за децу броје истоветне цифре као за одрасле. Ни они још више одрасли нису запостављени овог месеца. Напротив. Једино шта би требало да урадите је да скувате кафу, чај или неки други омиљени напитак, седнете и натенане прегледате календар дешавања. А када сазнате шта има по граду, пређите на клупски календар како би пронашли најбоље журке. Ако вам је и ближа и дража народна музика, одговор на питање где изаћи пронађите у кафанском календару.


Креће још боља "Београдска зима". Можда не знате о чему се ради по називу али то је она велика манифестација која доноси типичан метрополски шмек. Трг отвореног срца, дрвене кућице, хуманитарна продаја куваног вина, слаткиша и сувенира, отворена клизалишта и још много тога ће обележити зиму у Београду 2018/19. У сваком делу града.

Децембар није месец у коме морате да се радујете јер је неко некада измислио Нову годину и сву еуфорију око ње. Ово је ваших и само ваших тридесет плус један дан. Радите само оно што вас чини срећним. Целе године се негде јури. Што се више жури, теже се стиже. И до жељене локације, а и до остварења жеља. Зато сада следите свој инстикт. Не будите депресивни зато што поново нећете купити све што вам је потребно. Широк осмех не доносе нове ципеле. Океј, доносе али на кратко. Ни хај тек играчке. Супер сјајна нова кола, модерни телефони и остали представници робе на продаји и распродаји - но, но, но.

Мир у глави и срцу. Он је тај који зрачи. Радост. Здравље. Љубав. То су покретачи и основни састојци за срећан живот. Без јефтиних трикова. Само храбро, са много музике и доброг расположења. Освојите ви овај децембар. Нека вас добро упамти.