Decembar u Beogradu 2018

Atmosfera koja će svakog oraspoložiti. Program koji pogađa pravo u centar. Zarazno moćna euforija tu. A gde ste vi?

Subota 01. dec 2018.

cover image

Dobrodošli u Beograd u najlepšem izdanju. Imate pravo da mislite i govorite da je novogodišnja rasveta čist kič, da troši električnu energiju ili da vam se jednostavno ne dopada ali ne možete da osporite efekat koji prozvodi. A svi ti ukrasi, veštačke i prirodne jelke i blještave dekoracije će izgledati još bolje čim padne sneg. Sve je spremno za #snow senzaciju.

Sa ili bez snega na ulicama, nećete stići da obiđete sva dešavanja. Ima ih više nego ikada. Imate i isto toliko legitimnih razloga da se izolujete od gradskog hajpa. Bez imalo griže savesti ignorišite čitav plan za prednovogodišnju i novogodišnju zabavu ako je to ono što zaista želite. Mada je to manje dobra odluka.

Predstave i koncerti u decembru su gotovo izjednačeni. Događaji za decu broje istovetne cifre kao za odrasle. Ni oni još više odrasli nisu zapostavljeni ovog meseca. Naprotiv. Jedino šta bi trebalo da uradite je da skuvate kafu, čaj ili neki drugi omiljeni napitak, sednete i natenane pregledate kalendar dešavanja. A kada saznate šta ima po gradu, pređite na klupski kalendar kako bi pronašli najbolje žurke. Ako vam je i bliža i draža narodna muzika, odgovor na pitanje gde izaći pronađite u kafanskom kalendaru.


Kreće još bolja "Beogradska zima". Možda ne znate o čemu se radi po nazivu ali to je ona velika manifestacija koja donosi tipičan metropolski šmek. Trg otvorenog srca, drvene kućice, humanitarna prodaja kuvanog vina, slatkiša i suvenira, otvorena klizališta i još mnogo toga će obeležiti zimu u Beogradu 2018/19. U svakom delu grada.

Decembar nije mesec u kome morate da se radujete jer je neko nekada izmislio Novu godinu i svu euforiju oko nje. Ovo je vaših i samo vaših trideset plus jedan dan. Radite samo ono što vas čini srećnim. Cele godine se negde juri. Što se više žuri, teže se stiže. I do željene lokacije, a i do ostvarenja želja. Zato sada sledite svoj instikt. Ne budite depresivni zato što ponovo nećete kupiti sve što vam je potrebno. Širok osmeh ne donose nove cipele. Okej, donose ali na kratko. Ni haj tek igračke. Super sjajna nova kola, moderni telefoni i ostali predstavnici robe na prodaji i rasprodaji - no, no, no.

Mir u glavi i srcu. On je taj koji zrači. Radost. Zdravlje. Ljubav. To su pokretači i osnovni sastojci za srećan život. Bez jeftinih trikova. Samo hrabro, sa mnogo muzike i dobrog raspoloženja. Osvojite vi ovaj decembar. Neka vas dobro upamti.