Актуелна градска дешавања

Три потпуно различита догађаја, таква да нећете ни помислити на кућно ленчарење

Среда 28. нов 2018.

cover image

Гејмери и гејмерке, спремајте концентрацију и прсте за Games.Con 2018. Најпознатије игрице, e-gaming, board gaming, card gaming, сајам стрипа, уживо представљање популарних српских Youtube актера, тинејџ сензација и још много тога ће се организовати од 30. новембра до 2. децембра на Београдском сајму. Трећи по реду највећи домаћи гејминг спектакл носи слоган "Левеловати се мора". Знате шта вам је чинити. Наспавајте се и крените у велику забавну авантуру.

До 3. децембра у Божидарцу 1947 на Врачару ће бити постављена изложба фотографија "Шездесете у Београду: Фића и Трст револуција". Уз фотографије које презентују једно давно, из данашњег угла посматрано безбрижно време, културне и економске трендове, ретро манифестација садржи и грамофонске плоче, аутентичан намештај, плакате и друге опипљиве успомене. Све са печатом веселе шездесете.


Месец славља и дочека Нове 2019. године ће почети са концертом Бајаге и Инструктора од 21:00 у Штарк Арени. Не претерујте са тужном причом о хладном београдском времену. Барем не пред Момчилом јер он зна како изгледа зима у Русији. Посебно док чека Тамару. И немојте много да се жалите на гужву у граду јер нисте на 442 до Београда већ само са друге стране мостова. Или са друге стране јастука па вас мрзи да се покренете. Музика на струју је све што вам треба. И љубав. All you need is love је Бајагина лекција кроз ноте и текст још из 1986. Од Берлина до Змаја од Ноћаја је дугачак пут који су легендарни музичари прешли. Вероватно су им даљина, дим и прашина помогли да пронађу одгворе на животна питања. Или је суштина негде између бижутерије и ћилибара. Тешко да ће баш свако на концерту чути своју омиљену песму јер их има много. Једно је сигурно. У сали ће бити лом.