Сајам књига у Београду

67. Међународни београдски сајам књига од 19. до 27. октобра на Београдском сајму се одржава под слоганом "Реч је слободна", а овогодишња земља почасни гост је Куба

Среда 16. окт 2024.

cover image

Највећи фестивал књиге стиже у град. Манифестација од немерљивог значаја за културу, образовање, науку и сваког појединца ће окупити најпознатије издаваче из земље и света. Регионални догађај ће представити последња издања, популарне књиге, књиге за децу, литературу за старије, посебне едиције и све што вам је потребно у штампаном издању.

Сајам књига Београд 2024 важне информације

- Тачно место одржавања Сајма књига је на Београдском сајму, хале 1, 1А, 2А и 4

- Површина сајамског простора 30.000 квадратих метара

- Радно време од 10:00 до 20:00

- 418 директних излагача али и индиректних у идентичном броју

- за посетиоце је организовано више од 500 програма

- Породични дани су 21. и 22. октобар

- "Школски дан", обавезни део програма на Сајму књига још од 2005. године ће и за 67. издање окупити издаваче који ће представити своје програме за ђаке, професоре, бибилотекаре и све заинтересоване госте. Ове године, "Школски дан" се одржава у четвртак, 24. октобра. Истог дана ће бити додељене традиционалне сајамске награде

- Истовремено се одржава и 53. Сајам образовања и наставних средстава.

Првог дана сајма, 19. октобра у 18:00 је церемонија свечаног отварања. Част да отвори овогодишњи књижевни спектакл је припала Милени Марковић. Земља почасни гост је Ребулика Куба која са Србијом негује пријатељске односе дуже од 120 година. Делегација Кубе броји 18 људи који ће представити књиге из Кубе у Сајму књига од 19. до 27. октобра. На самом отварању посетиоце ће поздравити Мигел Барнет.

Гости величанственог сајамског програма су Тони Парсонс (Велика Британија), Наташа Рогеља (Словенија) и Давид Унгер (Гватемала, САД). Обраћање публици су обећали водећи домаћи писци, бројни инострани гости и њихове издавачке куће. Такође, посетиоцима ће се представити издавачи из Белорусије, Босне и Херцегодине, Грчке, Италије, Ирана, Конга, Марока, Немачке, Русије, Румуније, Туниса, Турске и многих других земаља.

Током свих девет дана сајма, љубитељи књиге ће моћи да допуне сопствену библиотеку или пронађу идеалан поклон по сајамским ценама. Ниже цене, поклони и друге погодности су спремни за сваког посетиоца. Обавезно издвојите време да присуствујете трибинама, дискусијама и квалитетним разговорима са ауторима.

Сајам књига је изузетно важан догађај за интернационалну промоцију Србије. Из године у годину осваја публику из земље, региона и света. Посебан по својој организацији, величини и маестралној понуди и пратећем програму.

Фото: PexelsPexels