Sajam knjiga u Beogradu

67. Međunarodni beogradski sajam knjiga od 19. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu se održava pod sloganom "Reč je slobodna", a ovogodišnja zemlja počasni gost je Kuba

Sreda 16. okt 2024.

cover image

Najveći festival knjige stiže u grad. Manifestacija od nemerljivog značaja za kulturu, obrazovanje, nauku i svakog pojedinca će okupiti najpoznatije izdavače iz zemlje i sveta. Regionalni događaj će predstaviti poslednja izdanja, popularne knjige, knjige za decu, literaturu za starije, posebne edicije i sve što vam je potrebno u štampanom izdanju.

Sajam knjiga Beograd 2024 važne informacije

- Tačno mesto održavanja Sajma knjiga je na Beogradskom sajmu, hale 1, 1A, 2A i 4

- Površina sajamskog prostora 30.000 kvadratih metara

- Radno vreme od 10:00 do 20:00

- 418 direktnih izlagača ali i indirektnih u identičnom broju

- za posetioce je organizovano više od 500 programa

- Porodični dani su 21. i 22. oktobar

- "Školski dan", obavezni deo programa na Sajmu knjiga još od 2005. godine će i za 67. izdanje okupiti izdavače koji će predstaviti svoje programe za đake, profesore, bibilotekare i sve zainteresovane goste. Ove godine, "Školski dan" se održava u četvrtak, 24. oktobra. Istog dana će biti dodeljene tradicionalne sajamske nagrade

- Istovremeno se održava i 53. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava.

Prvog dana sajma, 19. oktobra u 18:00 je ceremonija svečanog otvaranja. Čast da otvori ovogodišnji književni spektakl je pripala Mileni Marković. Zemlja počasni gost je Rebulika Kuba koja sa Srbijom neguje prijateljske odnose duže od 120 godina. Delegacija Kube broji 18 ljudi koji će predstaviti knjige iz Kube u Sajmu knjiga od 19. do 27. oktobra. Na samom otvaranju posetioce će pozdraviti Migel Barnet.

Gosti veličanstvenog sajamskog programa su Toni Parsons (Velika Britanija), Nataša Rogelja (Slovenija) i David Unger (Gvatemala, SAD). Obraćanje publici su obećali vodeći domaći pisci, brojni inostrani gosti i njihove izdavačke kuće. Takođe, posetiocima će se predstaviti izdavači iz Belorusije, Bosne i Hercegodine, Grčke, Italije, Irana, Konga, Maroka, Nemačke, Rusije, Rumunije, Tunisa, Turske i mnogih drugih zemalja.

Tokom svih devet dana sajma, ljubitelji knjige će moći da dopune sopstvenu biblioteku ili pronađu idealan poklon po sajamskim cenama. Niže cene, pokloni i druge pogodnosti su spremni za svakog posetioca. Obavezno izdvojite vreme da prisustvujete tribinama, diskusijama i kvalitetnim razgovorima sa autorima.

Sajam knjiga je izuzetno važan događaj za internacionalnu promociju Srbije. Iz godine u godinu osvaja publiku iz zemlje, regiona i sveta. Poseban po svojoj organizaciji, veličini i maestralnoj ponudi i pratećem programu.

Foto: PexelsPexels