Бесплатне туристичке туре поводом Дана ослобођења Београда

Важан дан у историји Србије је 20. октобар. Тог дана се обележава ослобађање Београда од немачких окупатора у Другом светском рату

Уторак 15. окт 2024.

cover image

Поводом обележавања Дана ослобођења Београда у Другом светском рату, Град Београд поклања грађанима бесплатне шетајуће туристичке туре које реализује Туристичка организација Београда.

Кроз сећање на славну октобарску недељу 1944. године и једну од најзначајнијих војних операција у старој Југославији водиће лиценцирани туристички водич који ће испричати историјске чињенице, као и многе интересантне детаље.

Посетиоци ће током шетње чути причу о детаљима "београдске операције", борбама и судбини хероја ослободилаца, као и свих познатих и мање познатих актера борби за коначно ослобођење нашег главног града.

Бесплатне туре ће бити реализоване сваког дана од 15. до 20. октобра, са почетком у 10:00. Полазак је од Теразијске чесме.

Услед ограниченог броја људи у групи, обавезне су пријаве на број телефона инфо центра Туристичке организације БеоградаТуристичке организације Београда 011 2635622.