Aktuelna gradska dešavanja

Tri potpuno različita događaja, takva da nećete ni pomisliti na kućno lenčarenje

Sreda 28. nov 2018.

cover image

Gejmeri i gejmerke, spremajte koncentraciju i prste za Games.Con 2018. Najpoznatije igrice, e-gaming, board gaming, card gaming, sajam stripa, uživo predstavljanje popularnih srpskih Youtube aktera, tinejdž senzacija i još mnogo toga će se organizovati od 30. novembra do 2. decembra na Beogradskom sajmu. Treći po redu najveći domaći gejming spektakl nosi slogan "Levelovati se mora". Znate šta vam je činiti. Naspavajte se i krenite u veliku zabavnu avanturu.

Do 3. decembra u Božidarcu 1947 na Vračaru će biti postavljena izložba fotografija "Šezdesete u Beogradu: Fića i Trst revolucija". Uz fotografije koje prezentuju jedno davno, iz današnjeg ugla posmatrano bezbrižno vreme, kulturne i ekonomske trendove, retro manifestacija sadrži i gramofonske ploče, autentičan nameštaj, plakate i druge opipljive uspomene. Sve sa pečatom vesele šezdesete.


Mesec slavlja i dočeka Nove 2019. godine će početi sa koncertom Bajage i Instruktora od 21:00 u Štark Areni. Ne preterujte sa tužnom pričom o hladnom beogradskom vremenu. Barem ne pred Momčilom jer on zna kako izgleda zima u Rusiji. Posebno dok čeka Tamaru. I nemojte mnogo da se žalite na gužvu u gradu jer niste na 442 do Beograda već samo sa druge strane mostova. Ili sa druge strane jastuka pa vas mrzi da se pokrenete. Muzika na struju je sve što vam treba. I ljubav. All you need is love je Bajagina lekcija kroz note i tekst još iz 1986. Od Berlina do Zmaja od Noćaja je dugačak put koji su legendarni muzičari prešli. Verovatno su im daljina, dim i prašina pomogli da pronađu odgvore na životna pitanja. Ili je suština negde između bižuterije i ćilibara. Teško da će baš svako na koncertu čuti svoju omiljenu pesmu jer ih ima mnogo. Jedno je sigurno. U sali će biti lom.