Топ 3 актуелна дешавања у граду

Београд сам по себи, увек занимљив. Бројни градски догађаји додатно наглашавају атмосферу типичне метрополе. Сваки кутак града врви од забаве! Изаберите омиљену и уживајте

Уторак 08. окт 2024.

cover image

Октобар у Београду, годишње поглавље за престижну награду. Одбаците све што вам није баш по мери и загрлите оно што вам ствара добре вибрације. Ово издање градских вести морате да прочитате. И да одмах кренете у планирање времена за дружење на београдски начин.

Дешавања за децу

Све до 10. октобра траје 19. Дечји позоришни фестивал "Звездариште". Регионални такмичарски фестивал представља приказ најбољих сценских остварења у дечјој позоришној продукцији у Србији и окружењу. Градска општина Звездара је оснивач Звездаришта и сваке године истински помера већ виђени спектакл за најмлађе. Овај догађај је члан Међународне мреже позоришта за децу и младе АСИТЕЖ и Регионалног позоришног центра за децу и младу публику Епицентар.

У среду, 9. октобра у 11:00 на Великој сцени Театра Вук се игра "Подводни концерт". Сат касније, у подне, у Библиотеци-галерији "Бранко Миљковић" се одржава радионица за децу. Позориште лутака Пинокио је место одржавања представе "Птица од пијеска" заказана за 13:00, а последњи догађај у дану је резервисан поново за Театар Вук и представу "Не иди далеко" у 18:00.

Последњи дан фестивала, 10. октобар у 12:00 је термин за одржавање радионице за децу Закорачи у авантуру: СТЕМ! (роботика), а место одржавања је Сцена Култ у Театру Вук. Фоаје театра Вук ће од 17:00 бити у специјалном расположењу јер тада почиње затварање фестивала, проглашење победника и додела награда.

Концерти Београд

Музика за Београд значи много. И те како важан животни сегмент у овом периоду влада градом. Посебна музичка у овом периоду представља Changeover фестивал. Од 9. до 12. октобра Београд и Нови Сад ће имати посебан ритам. Astrid Sone, Belgrado, The Empire Line, Gnod, Nuha Ruby Ra, Baba Ali, ГW, dal:um, Butch Kassidy, Orchestra Kamichia, Akai Solo и многи други ће крстарити градским клубовима са последњим сетовима у џепу. КЦ Град, Запа База, Кармакома, Крокодилов центар, Електропионир, КЦ Жива и други клубови су адресе на којима ће се ђускати целу ноћ.

Поп, рок, класична, народна - овог викенда се слуша апсолутно сваки музички жанр. Прелистајте изузетан календар дешавања и открићете комплетан водич кроз Београд. Ових дана ће сваки музички укус бити пресрећан!

Храна и град

Коначно, најускусније вести које сте чекали су - никада укусније! Плато испред ТЦ Рајићева је једина локација на којој 11. октобра стиже 11 представника бургер галаксије да вас нахрани укусима о каквим ваша непца сањају. Сада снови постају јава и сада главну реч воде посебно припремљени бургери. Јер, Бургерај је то!

Од 11. до 13. октобра, од 13:00 до 23:00 на лицу места припремају најквалитетније бургере екипе из добро познатих локала: Bad Guys, Del Toros, Reshetka (Хр), Профа 23 (Хр), Smes Smash, Bash Smash, Република паб, In Smoke We Trust, Bull Burger, Flat Burger и Fat Boys. Класични бургери, smash бургери, веганске варијанте бургера, бургери од споро печеног димљеног меса, ангус бургери и специјалитет фестивала - тост бугери ће учинити чудо за ваше максимално расположење.

Бургерај фестивал позива на сјајно дружење уз одличан музички програм, атрактивне коктеле и неприкосвену градску атмосферу. Обавезно дођите гладни и уживајте свим чулима.