Top 3 aktuelna dešavanja u gradu

Beograd sam po sebi, uvek zanimljiv. Brojni gradski događaji dodatno naglašavaju atmosferu tipične metropole. Svaki kutak grada vrvi od zabave! Izaberite omiljenu i uživajte

Utorak 08. okt 2024.

cover image

Oktobar u Beogradu, godišnje poglavlje za prestižnu nagradu. Odbacite sve što vam nije baš po meri i zagrlite ono što vam stvara dobre vibracije. Ovo izdanje gradskih vesti morate da pročitate. I da odmah krenete u planiranje vremena za druženje na beogradski način.

Dešavanja za decu

Sve do 10. oktobra traje 19. Dečji pozorišni festival "Zvezdarište". Regionalni takmičarski festival predstavlja prikaz najboljih scenskih ostvarenja u dečjoj pozorišnoj produkciji u Srbiji i okruženju. Gradska opština Zvezdara je osnivač Zvezdarišta i svake godine istinski pomera već viđeni spektakl za najmlađe. Ovaj događaj je član Međunarodne mreže pozorišta za decu i mlade ASITEŽ i Regionalnog pozorišnog centra za decu i mladu publiku Epicentar.

U sredu, 9. oktobra u 11:00 na Velikoj sceni Teatra Vuk se igra "Podvodni koncert". Sat kasnije, u podne, u Biblioteci-galeriji "Branko Miljković" se održava radionica za decu. Pozorište lutaka Pinokio je mesto održavanja predstave "Ptica od pijeska" zakazana za 13:00, a poslednji događaj u danu je rezervisan ponovo za Teatar Vuk i predstavu "Ne idi daleko" u 18:00.

Poslednji dan festivala, 10. oktobar u 12:00 je termin za održavanje radionice za decu Zakorači u avanturu: STEM! (robotika), a mesto održavanja je Scena Kult u Teatru Vuk. Foaje teatra Vuk će od 17:00 biti u specijalnom raspoloženju jer tada počinje zatvaranje festivala, proglašenje pobednika i dodela nagrada.

Koncerti Beograd

Muzika za Beograd znači mnogo. I te kako važan životni segment u ovom periodu vlada gradom. Posebna muzička u ovom periodu predstavlja Changeover festival. Od 9. do 12. oktobra Beograd i Novi Sad će imati poseban ritam. Astrid Sone, Belgrado, The Empire Line, Gnod, Nuha Ruby Ra, Baba Ali, GW, dal:um, Butch Kassidy, Orchestra Kamichia, Akai Solo i mnogi drugi će krstariti gradskim klubovima sa poslednjim setovima u džepu. KC Grad, Zapa Baza, Karmakoma, Krokodilov centar, Elektropionir, KC Živa i drugi klubovi su adrese na kojima će se đuskati celu noć.

Pop, rok, klasična, narodna - ovog vikenda se sluša apsolutno svaki muzički žanr. Prelistajte izuzetan kalendar dešavanja i otkrićete kompletan vodič kroz Beograd. Ovih dana će svaki muzički ukus biti presrećan!

Hrana i grad

Konačno, najuskusnije vesti koje ste čekali su - nikada ukusnije! Plato ispred TC Rajićeva je jedina lokacija na kojoj 11. oktobra stiže 11 predstavnika burger galaksije da vas nahrani ukusima o kakvim vaša nepca sanjaju. Sada snovi postaju java i sada glavnu reč vode posebno pripremljeni burgeri. Jer, Burgeraj je to!

Od 11. do 13. oktobra, od 13:00 do 23:00 na licu mesta pripremaju najkvalitetnije burgere ekipe iz dobro poznatih lokala: Bad Guys, Del Toros, Reshetka (Hr), Profa 23 (Hr), Smes Smash, Bash Smash, Republika pab, In Smoke We Trust, Bull Burger, Flat Burger i Fat Boys. Klasični burgeri, smash burgeri, veganske varijante burgera, burgeri od sporo pečenog dimljenog mesa, angus burgeri i specijalitet festivala - tost bugeri će učiniti čudo za vaše maksimalno raspoloženje.

Burgeraj festival poziva na sjajno druženje uz odličan muzički program, atraktivne koktele i neprikosvenu gradsku atmosferu. Obavezno dođite gladni i uživajte svim čulima.