По други пут у Београду

Атракције града које нису у топ понуди, а које морате да посетите

Недеља 30. сеп 2018.

cover image

Премијерно гостовање у Београду подразумева обилазак најпознатијих локација - Калемегдан је први на листи, као и Скадарлија и Кнез Михаилова улица. Уколико се задржавате дуже од просечних пар дана, имате времена да посетите и Авалу, најпопуларније музеје - Музеј Николе Тесле и Музеј Југославије, Аду Циганлију, а можда стигнете и до Новог Београда. Одлучили сте да поново посетите престоницу Србије и желите да наставите са истраживањем града. Одлично. Представљамо места о којима нема ни речи у туристичким водичима, а и те како су вредна обиласка.

Читав свет се враћа природи и њеним лепотама. Не крећете на пут без своје простирке за јогу или време након посла проводите искључиво тамо где је чист ваздух? Кошутњак вас спремно чека. Један од највећих паркова, популарно излетиште и велика шума у градској зони није само лепо уређена природа. Овде се налази све што вам је потребно за боравак на свежем ваздуху - клупе за одмор, стазе за трчање, терени за фудбал, кошарку и тенис, простор за рекреативне активности. Зелени рај је атрактиван током целе године. Многима је омиљен и често ћете чути да је Кошутњак највећа природна оаза, али није. Највећи парк у Београду је Велико ратно острво.


Град у граду - Земун. Најпознатија места су Миленијумска кула на Гардошу, Главна улица и незаобилазни Земунски кеј. Овде се чини да време спорије тече него у центру. Нема тензије. Нема јаке буке. Ваљда се због тога овде посебно ужива. На истој територији се, према историјским подацима, живело још у каменом добу. Старе куће, од којих су многе знаменитости и споменици културе су заштитни знак Земуна. Боемски живот дуж Дунава је такође симбол овог дела града. Ресторани и барови на кеју су готово увек попуњени и резервације су пожељне. Обавезно посетити ову локацију.

Уколико не посетите градске пијаце, нећете стварно упознати град и његове становнике. Пијаце откривају много више од најпознатијих места у граду. Без "шминке" и криве слике о реалности. Градске пијаце су позорница за "обичан" свет који не машта велике снове. Људи који живе живот само онако како знају, и морају, откривају навике и менталитет Срба на први пазар. Спремите се да се истовремено смејете, можда и растужите али и да купите најбоље домаће производе. Мед, ракија, воће и поврће, домаће рукотворине - све је са етикетом "Made in Serbia".