Паркови Београд - зелено злато без конкуренције

За њих је свако годишње доба право време за посету. У њима никада нисте сувишни. Они вам не траже ништа, а дају непроцењиво

Субота 28. авг 2021.

cover image

Квалитет ваздуха у главном граду Србије је честа тема. Баш као и у свакој метрополи. На следећим местима без бриге удахните дубоко најбољи ваздух у граду и опустите се.

Који су то најбољи паркови у Београду одавно није дилема. Топ 5 паркова које нећете пожелети да напустите се налазе на једном месту. Сада је тренутак да још више упознате шта овај град поседује. У зеленој боји, наравно.

1. Ада Циганлија

Прва асоцијација језеро и сигурна резерва за купање током лета. Ипак, омиљена Ада је далеко више. Море зеленила које се редовно одржава чини да заборавите да сте у светском великом граду. Природну атмосферу у још бољем издању ћете пронаћи ако се одмакнете од гужве и кренете у истраживање острва. Спортски терени, банџи, уређени, безбедни простори за активности свих генерација су спремни за вас.

2. Парк шума Кошутњак

Понос града. Популаран дању, гужва и ноћу. Најактрактивнији је за Први мај када становници и гости града роштиљају у зонама обележеним за ову вештину. Не морате да чекате први дан у мају за гозбу на координатама Филмског града коме припада Кошутњак. Сјајни локали раде целе године.

Листопадно и четинарско дрвеће чине да уживате док шетате, тренирате, одмарате. Од центра до Кошутњака се стиже брзо, било колима или превозом. Ако вам је досадила рутина, одведите себе и друштво на излет тачно овде. Провод у зеленом стилу обећава сјајну авантуру под отвореним небом.

3. Парк Ушће

Нови Београд већ дуго диктира градске трендове. Овај пространи парк тачно тамо где Дунав љуби Саву је највећа зелена површина у овом делу. Уколико пожелите одмор од одмора у природи спустите се на неки од сплавова, а можете и да прошетате до Земунског кеја на порцију савршеног гостопримства. У случају да вас природа више занима од друштва пребаците се преко пута на Велико ратно острво. Прича о природи на овој тачки нема краја.