Parkovi Beograd - zeleno zlato bez konkurencije

Za njih je svako godišnje doba pravo vreme za posetu. U njima nikada niste suvišni. Oni vam ne traže ništa, a daju neprocenjivo

Subota 28. avg 2021.

cover image

Kvalitet vazduha u glavnom gradu Srbije je česta tema. Baš kao i u svakoj metropoli. Na sledećim mestima bez brige udahnite duboko najbolji vazduh u gradu i opustite se.

Koji su to najbolji parkovi u Beogradu odavno nije dilema. Top 5 parkova koje nećete poželeti da napustite se nalaze na jednom mestu. Sada je trenutak da još više upoznate šta ovaj grad poseduje. U zelenoj boji, naravno.

1. Ada Ciganlija

Prva asocijacija jezero i sigurna rezerva za kupanje tokom leta. Ipak, omiljena Ada je daleko više. More zelenila koje se redovno održava čini da zaboravite da ste u svetskom velikom gradu. Prirodnu atmosferu u još boljem izdanju ćete pronaći ako se odmaknete od gužve i krenete u istraživanje ostrva. Sportski tereni, bandži, uređeni, bezbedni prostori za aktivnosti svih generacija su spremni za vas.

2. Park šuma Košutnjak

Ponos grada. Popularan danju, gužva i noću. Najaktraktivniji je za Prvi maj kada stanovnici i gosti grada roštiljaju u zonama obeleženim za ovu veštinu. Ne morate da čekate prvi dan u maju za gozbu na koordinatama Filmskog grada kome pripada Košutnjak. Sjajni lokali rade cele godine.

Listopadno i četinarsko drveće čine da uživate dok šetate, trenirate, odmarate. Od centra do Košutnjaka se stiže brzo, bilo kolima ili prevozom. Ako vam je dosadila rutina, odvedite sebe i društvo na izlet tačno ovde. Provod u zelenom stilu obećava sjajnu avanturu pod otvorenim nebom.

3. Park Ušće

Novi Beograd već dugo diktira gradske trendove. Ovaj prostrani park tačno tamo gde Dunav ljubi Savu je najveća zelena površina u ovom delu. Ukoliko poželite odmor od odmora u prirodi spustite se na neki od splavova, a možete i da prošetate do Zemunskog keja na porciju savršenog gostoprimstva. U slučaju da vas priroda više zanima od društva prebacite se preko puta na Veliko ratno ostrvo. Priča o prirodi na ovoj tački nema kraja.