Šta raditi do kraja meseca u gradu

Polovina godine se uselila u kalendar. Vreme je da se isele prazni koraci zato što leto leti i neće se ponoviti

Ponedeljak 10. jul 2023.

cover image

Jul u Beogradu 2023 uveliko teče. Baš kao njegovi Sava i Dunav. Nema zaustavljanja. Nema zastajanja. Temperature očekivane. Totalno letnje. Recept za obaranje užarene gradske vreline je odlazak na Adu Ciganliju. Otvoreni bazeni besplatno uz propusnicu su jednako dobra akcija. Kao i uvek, Beograd nudi mnogo aktivnosti i nezaboravnog provoda, potrebno je samo da pratite ritam grada i uživaćete svim čulima.

Beg od vrućine u samom gradu je i te kako izvodljiv. Kratka vožnja do Avale i prepoznatljivog Avalskog tornja eto velike hladovine. Zvezdarska šuma, Košutnjak, Topčiderski park, legendarni Tašmajdan ili drugi park po izboru. Jedina greška je da ignorišete boravak u prirodi. Svaki drugi scenario je nemoguć. Piknik u prirodi, lenstvovanje na travi ili čitanje knjige na klupi su tako jednostavni, a toliko znače. Krenite što pre i maksimalno kulirajte u debeloj hladovini.

Umetnost i kultura su uvek aktuelni. Gala ponuda muzejskih i galerijskih dešavanja je na zaista zavidnom nivou. Detaljan prikaz i program u ustanovama kulture za grad Beograd je samo jedan klik udaljen od vas. Manje ljudi u gradu jednako više prostora kako na ulicama tako i bilo gde. Sada je pravi trenutak da posetite muzeje, verujte na reč.

Tradicionalne manifestacije koje leto znače u glavnom gradu Srbije su u toku. Starogradsko leto i Leto na Gardošu su reprezenti najvećeg provoda za sve uzraste tokom letnje sezone. Predstave, koncerti, kreativne radionice za decu, dečje predstave i još mnogo toga je kvalitetno organizovano kako bi svaki trenutak na ovim događajima bio perfektan. Fenomenalni koncerti na otvorenom su zakazani tokom čitavog jula u botaničkoj bašti Jevremovac pod imenom Garden Sessions. Ostanite na stabilnoj internet konekciji jer uskoro stižu svi detalji.