Шта радити до краја месеца у граду

Половина године се уселила у календар. Време је да се иселе празни кораци зато што лето лети и неће се поновити

Понедељак 10. јул 2023.

cover image

Јул у Београду 2023 увелико тече. Баш као његови Сава и Дунав. Нема заустављања. Нема застајања. Температуре очекиване. Тотално летње. Рецепт за обарање ужарене градске врелине је одлазак на Аду Циганлију. Отворени базени бесплатно уз пропусницу су једнако добра акција. Као и увек, Београд нуди много активности и незаборавног провода, потребно је само да пратите ритам града и уживаћете свим чулима.

Бег од врућине у самом граду је и те како изводљив. Кратка вожња до Авале и препознатљивог Авалског торња ето велике хладовине. Звездарска шума, Кошутњак, Топчидерски парк, легендарни Ташмајдан или други парк по избору. Једина грешка је да игноришете боравак у природи. Сваки други сценарио је немогућ. Пикник у природи, ленствовање на трави или читање књиге на клупи су тако једноставни, а толико значе. Крените што пре и максимално кулирајте у дебелој хладовини.

Уметност и култура су увек актуелни. Гала понуда музејских и галеријских дешавања је на заиста завидном нивоу. Детаљан приказ и програм у установама културе за град Београд је само један клик удаљен од вас. Мање људи у граду једнако више простора како на улицама тако и било где. Сада је прави тренутак да посетите музеје, верујте на реч.

Традиционалне манифестације које лето значе у главном граду Србије су у току. Староградско лето и Лето на Гардошу су репрезенти највећег провода за све узрасте током летње сезоне. Представе, концерти, креативне радионице за децу, дечје представе и још много тога је квалитетно организовано како би сваки тренутак на овим догађајима био перфектан. Феноменални концерти на отвореном су заказани током читавог јула у ботаничкој башти Јевремовац под именом Garden Sessions. Останите на стабилној интернет конекцији јер ускоро стижу сви детаљи.