Где ићи за Први мај

Нерадни дани су 1. и 2. мај. Празник рада "пада" у понедељак и уторак. Са мало организације, продужени викенд ће бити беспрекоран

Субота 29. апр 2023.

cover image

Одмора никада доста. Таман што се све вратило у нормалу након Ускрса ево га празник који једнако славе и радници и нерадници. Први мај је синоним за роштиљ у природи, за кратак одмор у Србији, за одмарање на далекој егзотичној дестинацији. Они који управо носе купаће костиме су одавно организовали актуелне дане. За остатак друштва стиже топ 3 предлога шта радити за Први мај.

1. Првомајска класика

Кошутњак, Авала, Ада Циганлија, Ада Хуја, Звездарска шума, Савски и Земунски кеј су омиљене градске зоне за роштиљ на отвореном у великом друштву. Тешко се проналази место, међутим, ко испоштује обичај за Првомајски уранак загарантовано ће пронаћи идеално парче природе за себе. Ако желите да избегнете типична места и боравите на некој другој локацији, листа свих паркова у Београду ће помоћи да изаберете најбоље.

2. Бег из града

Ред посла, ред обавеза, мало гужве у календару, мало више нервозе сваког дана. Ако сте се пронашли у овим редовима, вама је време да одморите. Али стварно. Негде где ће се побринути за дух и тело. Тамо где се добро једе. Далеко од улица кроз које сваког дана пролазите и довољно близу куће јер није годишњи одмор и нема се толико слободног за паковање великог кофера. Даме и господо, једино где би требало да се појавите је бања. Бање у Србији близу Београда су све што вам је сада потребно.

3. Краљ и краљица у свом краљевству

Желите релаксацију и потпуно уживање у врхунском издању. Мало спа, мало више масаже. Шведски сто за доручак, посебни специјалитети за ручак и романтична вечера која ће се памтити. Не долази у обзир паковање и промена места боравка. Никакав проблем. Хотели и Београд су добитна комбинација, а постаће најбоља када потврдите резервацију. Луксузни, породични, модерни. У сваком делу града. У сваком ћете провести време вредно лепих успомена. Не чекајте много јер се за одличан смештај у Београду увек тражи соба више. Проведите се као никада пре.

Зашто се обележава Први мај

Давне 1886. године у Чикагу, радници су организовали протест са циљем усвајања радног времена у трајању од осам сати јер у то време пракса је била потпуно другачија. Наредне године захтеви су усвојени, а као подсетник на борбу која је променила правила рада, готово све земље на свету обележавају први дан маја нерадно, са мотивом да се права радничке класе увек поштују.