Први мај у Београду

Топ 5 места за роштиљ и провод са друштвом под отвореним небом

Понедељак 22. апр 2019.

cover image

Тежак рад заслужује најбољи одмор. Први мај - празник рада обележавају и они који су целе године вредни и они који сваки дан дочекују са стаусом нерадно. Прослава празника не инсистира на похвалама директора нити тражи радну књижицу на увид. Како провести 1. и 2. мај, традиционално нерадне дане је питање које се тиче свакога.

Апсолутни нерад је обичај који мора да се испоштује. Телефони, поготово службени, лаптопови, таблети - све на off. Било би одлично да време буде у служби феште на отвореном. Онда је све далеко лакше. Не дозволите пролећној киши да вас задржи код куће или још горе, у неким обавезама.

Шумски амбијент је неприкосновен за првомајско роштиљање. Авала и њено подножје ће као и увек, бити попуњени до последњег места. За ову дестинацију је далеко занимљивије ако успете да окупите велики број људи. Биће теже нахранити их али ће чишћење проћи лагано. Колико год да је вама добро, флори и фауни није. Будите пажљиви, очистите све за собом и обавезно - водите рачуна о оближњем дрвећу. И следеће године, и оне тамо и оне после ње ће се славити Први мај. Чувајте природу!


Ништа мање нису тражене клупице у Звездарској шуми. Предност плус је близина продавница па у сваком тренутку можете да скокнете по намирнице које сте заборавили или потрошили. Мана је ограничен број места те је пожељно обележити и првомајски уранак. Провод ће трајати дуже, а нај позиција ће бити загарантована. Идеално. Идентична правила важе за прославу првог дана маја у парк шуми Кошутњак.

Први, други или било који дан, Ада Циганлија је без конкуренције. Активности у изобиљу, а забава на сваком кораку. То се тражи током нерадних дана. Потпуно је сређена и уређена и зато без бриге поведите најмлађе али и љубимце.

Последњих година, Савски кеј је постао дестинација број један за Први мај на новобеоградски начин. Прецизније, део кеја на крају блока 45, изнад окретнице аутобуса и трамваја је зона у којој влада мирис роштиља током првих мајских дана. Окупљање свих генерација уз храну и музику, уживање уз реку. За сјајан дан у природи више и није потребно. У случају да послужење не успе, ту су бројни сплавови. Ресторани и барови на Савском кеју ће исправити кикс роштиљ мајстора за час.