Prvi maj u Beogradu

Top 5 mesta za roštilj i provod sa društvom pod otvorenim nebom

Ponedeljak 22. apr 2019.

cover image

Težak rad zaslužuje najbolji odmor. Prvi maj - praznik rada obeležavaju i oni koji su cele godine vredni i oni koji svaki dan dočekuju sa stausom neradno. Proslava praznika ne insistira na pohvalama direktora niti traži radnu knjižicu na uvid. Kako provesti 1. i 2. maj, tradicionalno neradne dane je pitanje koje se tiče svakoga.

Apsolutni nerad je običaj koji mora da se ispoštuje. Telefoni, pogotovo službeni, laptopovi, tableti - sve na off. Bilo bi odlično da vreme bude u službi fešte na otvorenom. Onda je sve daleko lakše. Ne dozvolite prolećnoj kiši da vas zadrži kod kuće ili još gore, u nekim obavezama.

Šumski ambijent je neprikosnoven za prvomajsko roštiljanje. Avala i njeno podnožje će kao i uvek, biti popunjeni do poslednjeg mesta. Za ovu destinaciju je daleko zanimljivije ako uspete da okupite veliki broj ljudi. Biće teže nahraniti ih ali će čišćenje proći lagano. Koliko god da je vama dobro, flori i fauni nije. Budite pažljivi, očistite sve za sobom i obavezno - vodite računa o obližnjem drveću. I sledeće godine, i one tamo i one posle nje će se slaviti Prvi maj. Čuvajte prirodu!


Ništa manje nisu tražene klupice u Zvezdarskoj šumi. Prednost plus je blizina prodavnica pa u svakom trenutku možete da skoknete po namirnice koje ste zaboravili ili potrošili. Mana je ograničen broj mesta te je poželjno obeležiti i prvomajski uranak. Provod će trajati duže, a naj pozicija će biti zagarantovana. Idealno. Identična pravila važe za proslavu prvog dana maja u park šumi Košutnjak.

Prvi, drugi ili bilo koji dan, Ada Ciganlija je bez konkurencije. Aktivnosti u izobilju, a zabava na svakom koraku. To se traži tokom neradnih dana. Potpuno je sređena i uređena i zato bez brige povedite najmlađe ali i ljubimce.

Poslednjih godina, Savski kej je postao destinacija broj jedan za Prvi maj na novobeogradski način. Preciznije, deo keja na kraju bloka 45, iznad okretnice autobusa i tramvaja je zona u kojoj vlada miris roštilja tokom prvih majskih dana. Okupljanje svih generacija uz hranu i muziku, uživanje uz reku. Za sjajan dan u prirodi više i nije potrebno. U slučaju da posluženje ne uspe, tu su brojni splavovi. Restorani i barovi na Savskom keju će ispraviti kiks roštilj majstora za čas.