Leto u Beogradu 2018

Leto u gradu? Pa, i ne zvuči tako loše ako se uzme u obzir da ste u Beogradu!

Nedelja 22. jul 2018.

cover image

Prvo definište da li ste morski ili planinski tip. U prvom slučaju, beogradsko more Ada Ciganlija je na vašoj strani u svakom pogledu. Ako vam je pešačenje i penjanje uzbrdo glavna letnja zanimacija, ništa lakše – Avala i Kosmaj vas čekaju. Imate kućnog ljubimca koji ne voli baš da putuje daleko? Objasnite omiljenom manje ili više dlakavom stvorenju da su Savski i Zemunski kej tu iza ćoška. Lido je prava lokacija ako želite malu dozu avanture.

Eh, da vam je jedno krstarenje... Ništa lakše! Krstarenje Savom i Dunavom je obezbeđeno. Vidikovac? Panorama? Predlažemo Avalski toranj. Bliže i ništa manje atraktivan je i vidikovac u Zvezdarskoj šumi. Grad na dlanu, a vi na sedmom nebu. U redu, u redu... malo kulturnog uzdizanja nije na odmet i kad se odmarate u gradu. Sad imate vremena pa je pravi trenutak za Narodni muzej.


I taman kad nahranite glavu, red je da nahranite i svoj organizam. Birajte – restorani u centru grada ili restorani na reci. Usputni sladoled vas tradicionalno dovodi do porcije sreće s nogu. Divota. Kalorije ste potrošili u gradskim parkovima i vreme je za siestu. Možda vas neki komarac ujede, ali to je samo zato da bi vas probudio i podsetio da je vreme da se spremite za veče. Problemi! Gde ćete pre? Kompletan vodič kroz Beograd - kalendar dešavanja rešava sve dileme. Na svakom koraku koncerti, filmovi, predstave, programi za decu... dobro, nismo deca. Izložbe, predavanja, prezentacije, manifestacije, radionice... uh! Prvo da se popije nešto. Leto je. Valja se opustiti.

Beogradski koktel dobrog raspoloženja služi se u svakom baru – živeli! Zvezde i mesec prave žurku pa što ne biste i vi. Klubovi i splavovi, žurke na otvorenom. Beograd ima odličan letnji plan i program. Koga Vi pozivate u sjajnu gradsku zabavu?