Лето у Београду 2018

Лето у граду? Па, и не звучи тако лоше ако се узме у обзир да сте у Београду!

Недеља 22. јул 2018.

cover image

Прво дефиниште да ли сте морски или планински тип. У првом случају, београдско море Ада Циганлија је на вашој страни у сваком погледу. Ако вам је пешачење и пењање узбрдо главна летња занимација, ништа лакше – Авала и Космај вас чекају. Имате кућног љубимца који не воли баш да путује далеко? Објасните омиљеном мање или више длакавом створењу да су Савски и Земунски кеј ту иза ћошка. Лидо је права локација ако желите малу дозу авантуре.

Ех, да вам је једно крстарење... Ништа лакше! Крстарење Савом и Дунавом је обезбеђено. Видиковац? Панорама? Предлажемо Авалски торањ. Ближе и ништа мање атрактиван је и видиковац у Звездарској шуми. Град на длану, а ви на седмом небу. У реду, у реду... мало културног уздизања није на одмет и кад се одмарате у граду. Сад имате времена па је прави тренутак за Народни музеј.


И таман кад нахраните главу, ред је да нахраните и свој организам. Бирајте – ресторани у центру града или ресторани на реци. Успутни сладолед вас традиционално доводи до порције среће с ногу. Дивота. Калорије сте потрошили у градским парковима и време је за сиесту. Можда вас неки комарац уједе, али то је само зато да би вас пробудио и подсетио да је време да се спремите за вече. Проблеми! Где ћете пре? Комплетан водич кроз Београд - календар дешавања решава све дилеме. На сваком кораку концерти, филмови, представе, програми за децу... добро, нисмо деца. Изложбе, предавања, презентације, манифестације, радионице... ух! Прво да се попије нешто. Лето је. Ваља се опустити.

Београдски коктел доброг расположења служи се у сваком бару – живели! Звезде и месец праве журку па што не бисте и ви. Клубови и сплавови, журке на отвореном. Београд има одличан летњи план и програм. Кога Ви позивате у сјајну градску забаву?