Места за најбољи селфи у Београду

На одређеним локацијама свака фотка је перфектна. У свако доба године

Субота 12. јан 2019.

cover image

Хајде да будемо искрени. Сви фотографишемо по цео дан. Све. Највише себе. Од јутра до мрака, код куће, у канцеларији, током пребацивања са једне тачке на другу, у време оброка, посебно током провода. Због себе, због других. Због забаве. Можда пре досаде. Било како било, 21. век не признајте да постојите на овој планети ако немате фотографију да то и докажете.

Читава манија за фотографисањем постаје прави посао на путовањима. Тада желимо да забележимо све што видимо. Свако ко је путовао у Париз има фото запис код Ајфеловог торња. Њујорк већ захтева много више успомена у телефону. Ако сте се питали која су то места за нај фотографије у Београду, ево одговора. Пре него што кренете у обилазак, напуните батерије на телефонима и фотоапаратима.

Увек и заувек - Калемегдан. Било да јурите лајкове на друштвеним мрежама или сакупљате за сопствену колекцију, имаћете феноменалне успомене. Посебно на крају Калемегдана, одакле се виде реке и Нови Београд. Победник, ви и на пример, залазак сунца = топ фотка за сва времена.

Када би могло да се изброји, Храм Светог Саве би убедљиво био на првом месту по броју фотографија које се направе сваког дана. Селфи, фотографисање импресивне архитектонске лепоте, групне фотографије - све је једнако популарно. Када сте у Београду, морате да дођете до Врачара и забележите ову локацију. Доживите сасвим посебан осећај кроз свој објектив.


Престоница Србије никада не спава и управо та невероватна енергија је разлог због кога многи долазе. Уколико је и вас привукла градска атмосфера, постоји једно место на коме је посебно изражена. Да никада не заборавите урбану гужву, дођите на Трг Славија. Са једином музичком фонтаном у граду чини репрезентативан део за фотографије са много публике у позадини. Имаћете аутентичан, а светски селфи.

Београдско море, Ада Циганлија је одлична фузија природе и модерног хедонизма. Гејзир на познатом језеру је као створен за фотографисање из различитих углова и тестирање бројних филтера. На корак је и неодољива природна магија. Изгледа готово нетакнуто. Десетине ресторана и барова уз обалу језера су такође добри за фото албум.

Љубитељи панорамских фотографија имају прегршт опција. Традиционалан избор је одлазак до Авалског торња и активно учествовање фото епизоди "Београд на длану". Када немате времена за путовање до највише тачке у граду, видиковац у Звездарској шуми или сам крај Бежанијске косе, окренут ка новобеоградским булеварима и мостовима су ништа мање квалитетан избор.