Mesta za najbolji selfi u Beogradu

Na određenim lokacijama svaka fotka je perfektna. U svako doba godine

Subota 12. jan 2019.

cover image

Hajde da budemo iskreni. Svi fotografišemo po ceo dan. Sve. Najviše sebe. Od jutra do mraka, kod kuće, u kancelariji, tokom prebacivanja sa jedne tačke na drugu, u vreme obroka, posebno tokom provoda. Zbog sebe, zbog drugih. Zbog zabave. Možda pre dosade. Bilo kako bilo, 21. vek ne priznajte da postojite na ovoj planeti ako nemate fotografiju da to i dokažete.

Čitava manija za fotografisanjem postaje pravi posao na putovanjima. Tada želimo da zabeležimo sve što vidimo. Svako ko je putovao u Pariz ima foto zapis kod Ajfelovog tornja. Njujork već zahteva mnogo više uspomena u telefonu. Ako ste se pitali koja su to mesta za naj fotografije u Beogradu, evo odgovora. Pre nego što krenete u obilazak, napunite baterije na telefonima i fotoaparatima.

Uvek i zauvek - Kalemegdan. Bilo da jurite lajkove na društvenim mrežama ili sakupljate za sopstvenu kolekciju, imaćete fenomenalne uspomene. Posebno na kraju Kalemegdana, odakle se vide reke i Novi Beograd. Pobednik, vi i na primer, zalazak sunca = top fotka za sva vremena.

Kada bi moglo da se izbroji, Hram Svetog Save bi ubedljivo bio na prvom mestu po broju fotografija koje se naprave svakog dana. Selfi, fotografisanje impresivne arhitektonske lepote, grupne fotografije - sve je jednako popularno. Kada ste u Beogradu, morate da dođete do Vračara i zabeležite ovu lokaciju. Doživite sasvim poseban osećaj kroz svoj objektiv.


Prestonica Srbije nikada ne spava i upravo ta neverovatna energija je razlog zbog koga mnogi dolaze. Ukoliko je i vas privukla gradska atmosfera, postoji jedno mesto na kome je posebno izražena. Da nikada ne zaboravite urbanu gužvu, dođite na Trg Slavija. Sa jedinom muzičkom fontanom u gradu čini reprezentativan deo za fotografije sa mnogo publike u pozadini. Imaćete autentičan, a svetski selfi.

Beogradsko more, Ada Ciganlija je odlična fuzija prirode i modernog hedonizma. Gejzir na poznatom jezeru je kao stvoren za fotografisanje iz različitih uglova i testiranje brojnih filtera. Na korak je i neodoljiva prirodna magija. Izgleda gotovo netaknuto. Desetine restorana i barova uz obalu jezera su takođe dobri za foto album.

Ljubitelji panoramskih fotografija imaju pregršt opcija. Tradicionalan izbor je odlazak do Avalskog tornja i aktivno učestvovanje foto epizodi "Beograd na dlanu". Kada nemate vremena za putovanje do najviše tačke u gradu, vidikovac u Zvezdarskoj šumi ili sam kraj Bežanijske kose, okrenut ka novobeogradskim bulevarima i mostovima su ništa manje kvalitetan izbor.