Бање у Србији близу Београда

Одмор тако близу, а довољно далеко од умора

Четвртак 15. јул 2021.

cover image

Годишњи одмор, нерадни дани у Србији, продужени викенд, last minute изненађење, излет ван града. Даме и господо, Србија има бање које морате да упознате и које су савршене за краћи и дужи боравак. Од 55 колико их укупно има, бирамо три бање најближе Београду.

Селтерс Бања Младеновац

Бања Селтерс у Младеновцу је најближи избор за рехабилитацију и уживанцију. Налази се на само 50 километара од центра града. Двадесет хектара је у потпуности подређено одмору у врхунском стилу.

Први подаци о овој адреси на којој дух и тело добијају сасвим другачије издање потичу још из 1893. Осим што је никад ближе градском ритму вишевековно искуство гарантује да сте у сигурним рукама.

Буковичка Бања

Поручује "Дођите по здравље". Удаљеност од само 70 и који километар је разлог плус да откријете овај рај. Бројне терапије, лековита минерална вода и високостручно медицинско особље опорављају никада брже.

Амбијент који одузима дах јер је читав комплекс смештен у парку и то једном од најлепших у Србији ће вас "натерати" да се вратите што пре.

Бања Врујци

Броји 92 километара од Београда. Одавно се зна за место у коме су се опорављали рањеници из Првог светског рата због изузетно лековите воде. Спа центри, базени, медицинске терапије, лековито блато, паркови, спортски терени - све што пожелите имате на једном месту.

Плус предлог: Бања Русанда

У Банату, на 99 километру изнад Београда, наслоњена на највеће слано језеро у Србији лежи Бања Русанда. Уникатна у сваком смислу. О лепоти ове локације се писало још 1867. године, а утисци савремених путника нису ништа мањи од импресивних.

Првокласни третмани за опоравак и рекреацију су "зачињени" војвођанским шармом. Где год да кренете пратиће вас музика тамбураша али и проверени гастрономски специјалитети.