Banje u Srbiji blizu Beograda

Odmor tako blizu, a dovoljno daleko od umora

Četvrtak 15. jul 2021.

cover image

Godišnji odmor, neradni dani u Srbiji, produženi vikend, last minute iznenađenje, izlet van grada. Dame i gospodo, Srbija ima banje koje morate da upoznate i koje su savršene za kraći i duži boravak. Od 55 koliko ih ukupno ima, biramo tri banje najbliže Beogradu.

Selters Banja Mladenovac

Banja Selters u Mladenovcu je najbliži izbor za rehabilitaciju i uživanciju. Nalazi se na samo 50 kilometara od centra grada. Dvadeset hektara je u potpunosti podređeno odmoru u vrhunskom stilu.

Prvi podaci o ovoj adresi na kojoj duh i telo dobijaju sasvim drugačije izdanje potiču još iz 1893. Osim što je nikad bliže gradskom ritmu viševekovno iskustvo garantuje da ste u sigurnim rukama.

Bukovička Banja

Poručuje "Dođite po zdravlje". Udaljenost od samo 70 i koji kilometar je razlog plus da otkrijete ovaj raj. Brojne terapije, lekovita mineralna voda i visokostručno medicinsko osoblje oporavljaju nikada brže.

Ambijent koji oduzima dah jer je čitav kompleks smešten u parku i to jednom od najlepših u Srbiji će vas "naterati" da se vratite što pre.

Banja Vrujci

Broji 92 kilometara od Beograda. Odavno se zna za mesto u kome su se oporavljali ranjenici iz Prvog svetskog rata zbog izuzetno lekovite vode. Spa centri, bazeni, medicinske terapije, lekovito blato, parkovi, sportski tereni - sve što poželite imate na jednom mestu.

Plus predlog: Banja Rusanda

U Banatu, na 99 kilometru iznad Beograda, naslonjena na najveće slano jezero u Srbiji leži Banja Rusanda. Unikatna u svakom smislu. O lepoti ove lokacije se pisalo još 1867. godine, a utisci savremenih putnika nisu ništa manji od impresivnih.

Prvoklasni tretmani za oporavak i rekreaciju su "začinjeni" vojvođanskim šarmom. Gde god da krenete pratiće vas muzika tamburaša ali i provereni gastronomski specijaliteti.