Техно петак

Спремите се за ноћ у ритму страних ди-џејева и одличне домаће подршке

Уторак 19. дец 2017.

cover image

Клуб Drugstore инсистира на добром зимском проводу. Сваки викенд доноси другачију музику и разноврсне ди-џејеве. Овог петка, 22. децембра прво име на листи извођача је Kobosil. Млади ди-џеј и продуцент из Берлина. Заједно са њим наступа сјајна домаћа тројка: Марко Милосављевић, Михајло и Александар Ивковић. Почетак журке је заказан за 23:00, а да ли ћете дочекати крај у 06:00 на подијуму за игру, зависи од ваше клабинг форме.

Max Kobosil је рођен 1991. године у главном граду Немачке. Открио је техно у трентуку његовог преласка из underground фазе у модеран музички правац. И то у храму електронске музике, клубу "Berghain". Његов таман и моћан техно је испуњен "бучним" елементима. Већ 2013. године објављује деби издање за етикету "Ostgut Ton". У питању је ремикс песме "Silo" коју потписују Barker & Baumecker. Исте године оснива своју етикету "RK" и објављује први албум за "Unterton". Са оваквим упечатљивим почетком брзо је освојио матични град и околне територије.

Plastic има специјалан парти. Организација "Drill" слави други рођендан и тим поводом позива све љубитеље доброг техно звука да дођу и заједно прославе диван дан. Од 22:30 наступају Stranger (Холандија), Glos и Ekserd (Немачка) и домаћи ди-џејеви Yasuke и Сподоба. Немачки ди-џејеви и продуценти ће представити нови материјал са албума "More Cuts On Hurting" који су објавили за своју етикету "Ressort Imprint".

Stranger долази из Ротердама. Први важан наступ је имао у 2014. години, а њему су присуствовали Dave Clarke, Sven Vath и Marcel Dettmann. Импресиван почетак. Својим сетовима је освојио читаву Холандију, а покретањем сопствене етикете "Self Reflektion" се упустио у квалитетне продуцентске подухвате. Захваљујући перфектном слуху и фокусу на укус публике у клубовима, веома брзо је прошао пут од анонимног ди-џеја до имена које редовно пушта у познатим светским клубовима. Данас је редован извођач на кључним тачкама техно сцене, клубовима "Awakenings", "Tresor" и многим другим познатим местима.


Удружење "Drill" су створила два београдска уметника Марко Степановић и Крсто Ристивојевић. Слављеници су покренули своју причу са идејом да инспиришу и мотивишу кроз музику и визуелне уметности, како надарене уметничке личности, тако и публику која тежи новим, а квалитетним пројектима.


ПОВЕЗАНО