Tehno petak

Spremite se za noć u ritmu stranih di-džejeva i odlične domaće podrške

Utorak 19. dec 2017.

cover image

Klub Drugstore insistira na dobrom zimskom provodu. Svaki vikend donosi drugačiju muziku i raznovrsne di-džejeve. Ovog petka, 22. decembra prvo ime na listi izvođača je Kobosil. Mladi di-džej i producent iz Berlina. Zajedno sa njim nastupa sjajna domaća trojka: Marko Milosavljević, Mihajlo i Aleksandar Ivković. Početak žurke je zakazan za 23:00, a da li ćete dočekati kraj u 06:00 na podijumu za igru, zavisi od vaše klabing forme.

Max Kobosil je rođen 1991. godine u glavnom gradu Nemačke. Otkrio je tehno u trentuku njegovog prelaska iz underground faze u moderan muzički pravac. I to u hramu elektronske muzike, klubu "Berghain". Njegov taman i moćan tehno je ispunjen "bučnim" elementima. Već 2013. godine objavljuje debi izdanje za etiketu "Ostgut Ton". U pitanju je remiks pesme "Silo" koju potpisuju Barker & Baumecker. Iste godine osniva svoju etiketu "RK" i objavljuje prvi album za "Unterton". Sa ovakvim upečatljivim početkom brzo je osvojio matični grad i okolne teritorije.

Plastic ima specijalan parti. Organizacija "Drill" slavi drugi rođendan i tim povodom poziva sve ljubitelje dobrog tehno zvuka da dođu i zajedno proslave divan dan. Od 22:30 nastupaju Stranger (Holandija), Glos i Ekserd (Nemačka) i domaći di-džejevi Yasuke i Spodoba. Nemački di-džejevi i producenti će predstaviti novi materijal sa albuma "More Cuts On Hurting" koji su objavili za svoju etiketu "Ressort Imprint".

Stranger dolazi iz Roterdama. Prvi važan nastup je imao u 2014. godini, a njemu su prisustvovali Dave Clarke, Sven Vath i Marcel Dettmann. Impresivan početak. Svojim setovima je osvojio čitavu Holandiju, a pokretanjem sopstvene etikete "Self Reflektion" se upustio u kvalitetne producentske poduhvate. Zahvaljujući perfektnom sluhu i fokusu na ukus publike u klubovima, veoma brzo je prošao put od anonimnog di-džeja do imena koje redovno pušta u poznatim svetskim klubovima. Danas je redovan izvođač na ključnim tačkama tehno scene, klubovima "Awakenings", "Tresor" i mnogim drugim poznatim mestima.


Udruženje "Drill" su stvorila dva beogradska umetnika Marko Stepanović i Krsto Ristivojević. Slavljenici su pokrenuli svoju priču sa idejom da inspirišu i motivišu kroz muziku i vizuelne umetnosti, kako nadarene umetničke ličnosti, tako i publiku koja teži novim, a kvalitetnim projektima.