Schiller uživo u Hali sportova

Spektakl kakav samo elektronska muzika praćena vizuelnim efektima može da komponuje

Ponedeljak 14. jan 2019.

cover image

Christopher von Deylen - Schiller gostuje 18. januara od 20:30 u Hali sportova "Ranko Žeravica". Berlinac sa istančanim ukusom za kreiranje prvoklasne muzike stiže u Beograd u okviru velike turneje "Die Neue Arena" sa ciljem da upozna publiku sa novim album koji je najavljen za proleće 2019.

Global pop & electronica najbliže određuju njegov muzički pravac na kome insistira već punih 20 godina. Svojim idejama i načinom produkcije se uvlači duboko ispod kože svakome ko pusti makar jednu njegovu stvar. Popularan ali ne povodljiv, odavno je priznao da nikada ne bi radio onako kako mu drugi kažu već isključivo kako oseća da je ispravno. Vodi se činjenicom da proizvodi muziku koju bi i sam želeo da kupi. Zbog toga nema kompromisa sa kvalitetom. Ali zato ima 5 zlatnih i 2 platinaste, prestižne nagrade.

Sve je krenulo 1998. kada je čuo album "Die Glock" koji je objavio Friedrich Schiller. Toliko se pronašao u čitavom projektu da je odlučio da se i on tako zove za publiku. Prvi singl "Das Glockenspiel" sa albuma "Zeitgeist" je osvojio visoke pozicije na top-listama. Naredni albumi Weltreise, Leben, Tag und Nacht, Sehnsucht, Atemlos i Sonne su izdati u preko 25 zemalja. Uspeh je bio daleko iznad svih očekivanja.


Brojna publika će sve do ponoći imati ekskluzivnu priliku da čuje "ozbiljno" dobre pesme poput I Feel You, Nightflight, Dream Of You, Once Upon A Time, Tired with Jael, Breathe, Let me love you, Lichtermeer, Das Glockenspiel i mnoge druge.

Da je dobro shvaćen na svim meridijanima govori svaka rasprodata turneja. Koliki je talenat najbolje opisuju njegove saradnje sa predstavnicima klasične muzike. Zajednički koncert sa nemačkom filharmonijom, "Deutsches Filmorchester Babelsberg" je i one najveće kritičare demantovao. Schiller, čovek koji živi za muziku konačno stiže u Beograd. Ne propustite priliku da upijete njegov autentičan bit.