Schiller уживо у Хали спортова

Спектакл какав само електронска музика праћена визуелним ефектима може да компонује

Понедељак 14. јан 2019.

cover image

Christopher von Deylen - Schiller гостује 18. јануара од 20:30 у Хали спортова "Ранко Жеравица". Берлинац са истанчаним укусом за креирање првокласне музике стиже у Београд у оквиру велике турнеје "Die Neue Arena" са циљем да упозна публику са новим албум који је најављен за пролеће 2019.

Global pop & electronica најближе одређују његов музички правац на коме инсистира већ пуних 20 година. Својим идејама и начином продукције се увлачи дубоко испод коже свакоме ко пусти макар једну његову ствар. Популаран али не поводљив, одавно је признао да никада не би радио онако како му други кажу већ искључиво како осећа да је исправно. Води се чињеницом да производи музику коју би и сам желео да купи. Због тога нема компромиса са квалитетом. Али зато има 5 златних и 2 платинасте, престижне награде.

Све је кренуло 1998. када је чуо албум "Die Glock" који је објавио Friedrich Schiller. Толико се пронашао у читавом пројекту да је одлучио да се и он тако зове за публику. Први сингл "Das Glockenspiel" са албума "Zeitgeist" је освојио високе позиције на топ-листама. Наредни албуми Weltreise, Leben, Tag und Nacht, Sehnsucht, Atemlos и Sonne су издати у преко 25 земаља. Успех је био далеко изнад свих очекивања.


Бројна публика ће све до поноћи имати ексклузивну прилику да чује "озбиљно" добре песме попут I Feel You, Nightflight, Dream Of You, Once Upon A Time, Tired with Jael, Breathe, Let me love you, Lichtermeer, Das Glockenspiel и многе друге.

Да је добро схваћен на свим меридијанима говори свака распродата турнеја. Колики је таленат најбоље описују његове сарадње са представницима класичне музике. Заједнички концерт са немачком филхармонијом, "Deutsches Filmorchester Babelsberg" је и оне највеће критичаре демантовао. Schiller, човек који живи за музику коначно стиже у Београд. Не пропустите прилику да упијете његов аутентичан бит.