Top 3 knjige - leto 2018

Naslovi od kojih se nećete odvojiti ni trenutak

Subota 25. avg 2018.

cover image

Kalendarski, leto traje još skoro mesec dana. Godišnji odmori ulaze u završnu fazu kao i letnja euforija. Vreme je za kvalitetne pisane reči. Izdvojite vreme samo za sebe i čitajte. Uz odličnu knjigu, nije vam potrebno društvo za odlazak na otvorene bazene, šetnju parkom ili opušteno veče kod kuće. Predstavljamo tri potpuno različite knjige po kojima će se pamtiti leto 2018.

1. Boja purpura - Alis Voker

Snažna priča o životu, usponu i padu. Okosnica romana su sudbine dve sestre. Dok jedna istražuje svet, druga se bori za tragičnim okolnostima. Ova kompleksna priča je osvojila Pulicerovu nagradu kao i "National Book Awards". Stiven Spilberg je roman pretočio u film koji je bio nominovan za čak 11 Oskara. Dakle, nema dileme da li bi trebalo čitati ovu knjigu.

2. Pustinjak - Tomas Ridal

Egzotična plaža na španskom ostrvu je mesto odvijanja radnje. Međutim, ovo nije knjiga za površno čitanje u trenucima dokolice. Tema nisu međuljudski odnosi ili prihvatanje sopstvenog odraza u ogledalu. Danski triler koji je osvojio sasvim dovoljno nagrada na 463. strane donosi pravu misterioznu priču.


3. Čovek po imenu Uve - Fredrik Bakman

Knjiga sa etiketom "bestseler" je prodata u više od tri miliona primeraka. Glavni lik je Uve, komšija koji nije na listi omiljenih poznanika. Komplikovan, nekad dosadan, nekada naporan ali je svakodnevno prisutan. Jedna situacija otvara druga vrata. Karakter koji ne poznaje osmeh je polazna tačka odličnog štiva zbog koga će svako promeniti pogled na ljude iz svog okruženja. Realna, a zabavna priča.

Plus: Muška azbuka - Mirjana Bobić Mojsilović

Konačno, knjiga "Azbuka mog života" je dobila nastavak. Šta se krije u glavama ostavljenih, prevarenih i onih koji upravo režiraju takav scenario. Fuzija ljubavi i mržnje, sastanka i rastanka, sreće i straha. Ukrojeno onako kako samo Mirjana ume.