Топ 3 књиге - лето 2018

Наслови од којих се нећете одвојити ни тренутак

Субота 25. авг 2018.

cover image

Календарски, лето траје још скоро месец дана. Годишњи одмори улазе у завршну фазу као и летња еуфорија. Време је за квалитетне писане речи. Издвојите време само за себе и читајте. Уз одличну књигу, није вам потребно друштво за одлазак на отворене базене, шетњу парком или опуштено вече код куће. Представљамо три потпуно различите књиге по којима ће се памтити лето 2018.

1. Боја пурпура - Алис Вокер

Снажна прича о животу, успону и паду. Окосница романа су судбине две сестре. Док једна истражује свет, друга се бори за трагичним околностима. Ова комплексна прича је освојила Пулицерову награду као и "National Book Awards". Стивен Спилберг је роман преточио у филм који је био номинован за чак 11 Оскара. Дакле, нема дилеме да ли би требало читати ову књигу.

2. Пустињак - Томас Ридал

Егзотична плажа на шпанском острву је место одвијања радње. Међутим, ово није књига за површно читање у тренуцима доколице. Тема нису међуљудски односи или прихватање сопственог одраза у огледалу. Дански трилер који је освојио сасвим довољно награда на 463. стране доноси праву мистериозну причу.


3. Човек по имену Уве - Фредрик Бакман

Књига са етикетом "бестселер" је продата у више од три милиона примерака. Главни лик је Уве, комшија који није на листи омиљених познаника. Компликован, некад досадан, некада напоран али је свакодневно присутан. Једна ситуација отвара друга врата. Карактер који не познаје осмех је полазна тачка одличног штива због кога ће свако променити поглед на људе из свог окружења. Реална, а забавна прича.

Плус: Мушка азбука - Мирјана Бобић Мојсиловић

Коначно, књига "Азбука мог живота" је добила наставак. Шта се крије у главама остављених, преварених и оних који управо режирају такав сценарио. Фузија љубави и мржње, састанка и растанка, среће и страха. Укројено онако како само Мирјана уме.